Coś niecoś znalazłam.gabi pisze:Elu,
Ja bym sie do Ciebie ladnie usmiechnelapotrzebuje wiele...Gabi
1894
akt 224 Czarnecki Władysław s. Marianny z Pytlów zmarł 17.02. 1969r. w Potoku - USC Złoczew nr aktu 9/1969
1895 nic
1896 nic
1897
akt 32 Czarnecki Józef s. Anny Poksaki i Józefa Czarneckiego
1898
akt 48 Czarnecka Józefa c. Idziego Czarneckiego
1899
akt 87 Czarnecki Idzi s. Agnieszki z Zgosów
akt 153 Czarnecka Marianna c. Marianny z Pytlów
Kolejne pięć roczników otrzymam jutro. Więcej mi dzisiaj nie chcieli dać i jutro też więcej nie chcieli.

-- Post scalono 02 sty 2012, 17:47 --
Nic nie przepadło. I tak nie byłam przy Placu Wolności, gdzie są mikrofilmy.zetka pisze:Gapa ze mnie i pewnie przepadłozałożyłam dziwnie że wszyscy na forum wiedzą o jaką parafię chodzi przy poszukiwaniu Otwinowskich i Ekielmanów
Chodzi o Złoczew
Jeśli tam tylko będę, sprawdzę na pewno. Ale faktycznie nie jutro: będę znowu przy Kościuszki.
-- Post scalono 02 sty 2012, 17:54 --
Marcinie, byłabym bardzo wdzięczna. Podróż do Łodzi trochę kosztuje - także czasu - a i tak za jednym razem-kilkoma nie mogę znaleźć tego, czego szukam. Byłabym bardzo zainteresowana tą wspólpracą.neumann pisze:Ja mam za to pytanie o Sieradz. Nie mam możliwości się tam wybrać, a zależy mi na sprawdzeniu przedwojennych Ksiąg Ludności gminy Bartochów. Szukam wszelkich Nowickich. Marcin
Bartochów sprawdzę po powrocie do Sieradza - będę tam pojutrze (obecnie jestem w Łowiczu).
Powiedz mi, proszę, czy znasz alfabet rosyjski, tj. czy np. możesz twórczo przejrzeć także lata zaborów, czy raczej tylko akty polskie?
Doświadczenie uczy mnie, że prawdopodobnie zbyt obszernie określiłeś zakres swoich zainteresowań. Pewnie osób o Twoim nazwisku jest tam multum. Zdjęć robić nie można. Za to ksero aktu kosztuje tylko 3zł:sun:
-- Post scalono 02 sty 2012, 18:23 --
Zdjęć robić nie można, ale mogę Ci kupić te akty - liczą tam 3zł od strony.Monika Wojewódka pisze:Ja też mam prośbę w AP Sieradz, oczywiście o ile można robić tam fotki, jeżeli nie, to proszę sobie nie zawracać głowy. Chodzi o 2 akty notarialne z notariatu Hipolita Łunieckiego z Warty, nr zespołu: 66/0. Pierwszy akt z 13/25 maja 1888r., nr 248, drugi z 31 października/13 listopada 1900, nr aktu 591.
Z góry dziękuję

-- Post scalono 02 sty 2012, 20:42 --
Akta z więzienia są prawdopodobnie w sieradzkim archiwum. Sprawdzę jak wrócę do Sieradza.szambelan1407 pisze:Witam. mam takie pytanie, z opowieści rodzinnych wiem, że w czasie okupacji mój dziadek przebywał w więzieniu w Sieradzu. chciałbym ustalić w jakim czasie tam przebywał, itp.

-- Post scalono 02 sty 2012, 20:48 --
Mam jeszcze coś dla Ciebie, ale to już za kilka dni i na e-mailagabi pisze:Elu,
Ja bym sie do Ciebie ladnie usmiechnelapotrzebuje wiele ale mam do odszukania kogos szczegolnego, kto zginal w 1939r. i nie moge ustalic gdzie, gdyz nie mam jego daty urodzenia
Gabi