UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

naprawa zdjęć

Prośby o pomoc w odnawianiu starych fotografii

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
irena
Podziękował/a: 12 razy
Podziękowano: 24 razy

naprawa zdjęć

Post autor: irena » czw lut 02, 2012 9:01 am

Irena

Konopiński /Knopiński/,Konopa, Łuczak, Matuszak, Panka,Śmigielski, Zajączkowski.

Awatar użytkownika

jolaTL
Podziękował/a: 17 razy
Podziękowano: 130 razy

Re: naprawa zdjęć

Post autor: jolaTL » czw lut 02, 2012 9:22 am

Witaj Irenko!
Czy możesz jeszcze raz dać te zdjęcia? Te są skażone pikselozą i mimo, że teoretycznie są duże, kwadraciki uniemożliwiają właściwie dobrą ingerencję. :pa:
Pozdrawiam Jola TLipińska

Pitka, Kurzweil, Gaberle, Faszowicz-Farensbach,Grohmann.
Córka Włodzimierza, wnuczka Stanisława, prawnuczka Franciszka, 2xprawnuczka Stanisława, 3xpra Franciszka, 4xpra Tomasza, 5xprawnuczka Leona, 6xpra Ignacego

Awatar użytkownika

wlodzimierz_macewicz
Podziękował/a: 2 razy
Podziękowano: 5 razy
Kontakt:

Post autor: wlodzimierz_macewicz » pt lut 03, 2012 2:36 pm

jolaTL pisze:Witaj Irenko!
Czy możesz jeszcze raz dać te zdjęcia? Te są skażone pikselozą i mimo, że teoretycznie są duże, kwadraciki uniemożliwiają właściwie dobrą ingerencję. :pa:
zapwene zostaly tez poddane zbyt duzej kompresji jpg (do celow edycji waryto zapisywac w jakims formacie bezstratnym np, kompresowany tif
Pozdrawiam WM

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
irena
Podziękował/a: 12 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: irena » pt lut 03, 2012 5:21 pm

Witam
Jolu- wydaje mi się ,że czynności wykonywałam tak jak wcześniej a wyszło jak widać, a więc :
zdjęcia zeskanowałam w rozdzielczości 600, a następnie umieściłam je na Fotosiku ustawiając rozmiar ich do 1024 pikseli.
Od kilku miesięcy mam internet bezprzewodowy , ale nie jestem znawcą tematu, czy może to mieć jakikolwiek wpływ na zaistniałą sytuację .Wcześniej było wszystko ok .

Pozdrawiam serdecznie
Irena

Konopiński /Knopiński/,Konopa, Łuczak, Matuszak, Panka,Śmigielski, Zajączkowski.

Awatar użytkownika

jolaTL
Podziękował/a: 17 razy
Podziękowano: 130 razy

Post autor: jolaTL » pt lut 03, 2012 6:35 pm

Zaglądnij do swojej poczty.
Pozdrawiam Jola TLipińska

Pitka, Kurzweil, Gaberle, Faszowicz-Farensbach,Grohmann.
Córka Włodzimierza, wnuczka Stanisława, prawnuczka Franciszka, 2xprawnuczka Stanisława, 3xpra Franciszka, 4xpra Tomasza, 5xprawnuczka Leona, 6xpra Ignacego

ODPOWIEDZ

Wróć do „Retusze”