Wykryto AdBlocka: Nasze forum utrzymywane jest z funduszy prywatnych a jego działanie może wesprzeć wyświetlanie reklam. Wesprzyj forum i wyłącz AdBlocka na tej stronie.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Witam. Jako, że moje pisanie archiwum jak na razie totalnie olało (pisałam również na Genealogach do osoby, która zindeksowała Pilicę - bez odzewu ), mam prośbę. Może mimo okresu przedświątecznego (a może po Świętach) ktoś wybiera się do AP Katowice. Prosiłabym o odszukanie i przepisanie aktu urodzenia 79/1894 Józef Rajchel parafia rzym-kat. Pilica zespół 1110/0.
Pozdrawiam - Gośka
Gosiu jakby trochę dla wytłumaczenia ja sprawdzałam po części te zindeksowaną Pilicę, jeśli chodzi o Skowrona to rzadko bywa tutaj więc pewnie nie odczytał jeszcze Twojej wiadomości. Indeksacja była robiona ze spisów - niestety tego rocznika nie ma też w SBC ( bo oczywiście rozumiem że wiesz że Pilica po części posiada zdygitalizowane księgi)
Pozdrawiam Żaneta
Indeksuję Bejsce, Kazimierzę Wielką i Małą -pomogę odnaleźć przodków w tych parafiach
Szukam ślubu Andrzeja Otwinowskiego z Marianną Ekielman
mój blog http://korzenieprzodkow.blogspot.com/
Dzięki za info czekam też na odzew Julii
patrzyłam tam ale albo nie widzę albo nie ma rocznika, który mnie interesuje, jest tylko zapisany zakres lat ale nie ma wszystkich chyba gdzieś czytałam, że będą powoli uzupełniane
Po miesięcznym czekaniu AP Katowice przysłało mi odpowiedź, że znaleziono akt urodzenia (rok 1894) i mogą mi przysłać kopię ale mam udowodnić pokrewieństwo Przecież minęło ponad 100 lat. Jak idę (nawiasem mówiąc nie byłam już kilka miesięcy ) do AP w Lublinie to nikt nie patrzy mi na ręce czy szukany pra... jest mój czy też mojej koleżanki. Niby jeden kraj a można powiedzieć co kraj to obyczaj.