UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Szwarc, Drozdek, Sosna, Pupko, Wycisk

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
sonia1456

Szwarc, Drozdek, Sosna, Pupko, Wycisk

Post autor: sonia1456 » wt sie 02, 2011 6:03 pm

Witam od jakiegoś czasu próbuję dowiedzieć sie co nieco o pochodzeniu mojej rodziny, tylko niestety nie wiem za dużo :(
Wiem jedynie, ze tata mojej mamy miał na nazwisko Szwarc, jego ojciej prawdopodobnie Herman, a matka Elfryda.

Babcia mojej mamy nazywała sie Elfryda Drozdek z domu Sosna oraz wiem jeszcze, ze dziadek mojej mamy nazywał sie Karol Drozdek, a jego ojciec najprawdopodobniej miał na imie Franciszek, mieli oni dwójkę dzieci Krystynę i Gerard.

Ojciec mojego taty nazywal sie Rudolf Pupko, a mama Maria Wycisk.
Wszyscy mieszkali na terenie Śląska (Katowice-Bogucice, Dąbrówka Mała oraz Chorzów)
Niestety tylko tyle udało mi sie dowiedzieć. Jakby ktoś znał jakiekolwiek informacje to bede bardzo wdzięczna :)

Bea
Podziękował/a: 199 razy
Podziękowano: 183 razy

Re: Szukam nazwisk Szwarc, Drozdek, Sosna, Pupko, Wycisk

Post autor: Bea » sob sie 06, 2011 6:28 pm

Witaj na forum,
skoro już przepytałaś rodzinę i przeszukałaś dokumenty rodzinne to czas na następny etap: poszukiwania w archiwach - http://genealodzy.pl/poszukiwanie-przodkow/archiwa.php
Beata

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”