UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Sońta Stanisława (później Bednarek)

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
MałgorzataK

Sońta Stanisława (później Bednarek)

Post autor: MałgorzataK » czw lip 28, 2011 10:22 pm

Szukam danych rodziny mojej prababci urodzonej w 1886 r. Jej rodzeństwo to: Maria, Olga, Aleksander i Stanisław. Pochodzili spod Łodzi(niestety nie wiem dokładnie skąd), później wszyscy się w sumie sprowadzili do Łodzi, a dokładnie na Widzew gdzie pracowali - tak jak moja prababcia w widzewskiej Fabryce Kona

Małgorzata
Małgorzata

Awatar użytkownika

annastregiel7
Podziękował/a: 36 razy
Podziękowano: 9 razy

Re: Sońta Stanisława (później Bednarek)

Post autor: annastregiel7 » pt lip 29, 2011 10:37 am

Witam.

Nazwisko Sońta pojawia się b. często w parafii Wolbórz k. Piotrkowa Trybunalskiego.
Proszę kliknąć w zakładkę geneteka i odszukać parafię Wolbórz, woj łódzkie. Już w tych kilku zindeksowanych latach pojawi się tam nazwisko Sońta.
Moi pradziadkowie (Latochowie) w końcu XIX w.właśnie z Raciborowic, par. Wolbórz przybyli do Łodzi, na Widzew a ich dzieci pracowały m.in. w fabryce Kona.
Pozdrawiam serdecznie.
Anna Stręgiel
-------------------

AUTOR TEMATU
MałgorzataK

Re: Sońta Stanisława (później Bednarek)

Post autor: MałgorzataK » pt lip 29, 2011 12:04 pm

Dziękuję za informację. Teraz tak przypomina mi się nazwa Rokiciny - związana z prabacią, ale na Wolbórz spojrzę, bo może będą tam infomacje innej mojej części rodziny, właśnie spod Piotrkowa:) Także bardzo serdecznie dziękuję za informację:)
Małgorzata

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”