UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
AP w Sandomierzu
Moderator: Moderatorzy
Potrzebna metryka chrztu i ślubu z AP lub AD w Sandomierz
Witam. Chciałem się zapytać, czy ma ktoś dostęp do metryk AP lub AD w Sandomierzu. Pozdrawiam serdecznie. Wiesław
Re: AP w Sandomierzu
Witam!
Ja również mam prośbę do odwiedzających AP Sandomierz o wyszukanie i podanie mi nr. akt z par. rz-kat. Staszów:
-ur. Ignacy Śmieszek/ Śmiszek (około 1841)
-ur. Michał Chamera (przed 1840)
-ur. Józefa Warchałowska (przed 1850)
-ur. Józefa Lasota (ok. 1842)
-ur. Wojciech Cukierski (ok. 1849)
i inne na nazwisko śmiszek/śmieszek w tych lub w miarę możliwości późniejszych latach.
Mój email: kamilsmieszek360@gmail.com
Pozdrawiam,
Kamil Śmieszek
Ja również mam prośbę do odwiedzających AP Sandomierz o wyszukanie i podanie mi nr. akt z par. rz-kat. Staszów:
-ur. Ignacy Śmieszek/ Śmiszek (około 1841)
-ur. Michał Chamera (przed 1840)
-ur. Józefa Warchałowska (przed 1850)
-ur. Józefa Lasota (ok. 1842)
-ur. Wojciech Cukierski (ok. 1849)
i inne na nazwisko śmiszek/śmieszek w tych lub w miarę możliwości późniejszych latach.
Mój email: kamilsmieszek360@gmail.com
Pozdrawiam,
Kamil Śmieszek
-
- Podziękowano: 3 razy
- Kontakt:
Witam.
W maju br. będziemy fotografować księgi metrykalne z zasobu A.P. w Sandomierzu.Jak dobrze pójdzie akta te będą zindeksowane i umieszczone w metrykach. Proszę o trochę cierpliwości .
Pozdrawiam, Kornelia
W maju br. będziemy fotografować księgi metrykalne z zasobu A.P. w Sandomierzu.Jak dobrze pójdzie akta te będą zindeksowane i umieszczone w metrykach. Proszę o trochę cierpliwości .
Pozdrawiam, Kornelia
-
- Podziękował/a: 36 razy
- Podziękowano: 72 razy
- Kontakt:
A czy Koszyce będę fotografowane? Bo na nie się zgłosiłam i miały być w maju. Były w Pińczowie kiedyś.
Łucja
Łucja
Wierzycki, Satalecki, Tyrkalski, Hertel. Rościszewski, Ostrowski, Umiński, Mellin, Kiełczewski, Znaniecki. Domański, Sawicki, Bohusz, Doronicz. Maziarz. Stec, Winiarz, Rusin, Szałda, Fryz. Saja, Dec, Rak, Burdzy, Duma.
Dziennik genealogiczny
Dziennik genealogiczny
-
- Kontakt:
W pierwszej kolejności fotografujemy księgi metrykalne z zasobów A.P.Sandomierz.Łucja pisze:A czy Koszyce będę fotografowane? Bo na nie się zgłosiłam i miały być w maju. Były w Pińczowie kiedyś.
Łucja
Księgi z Pińczowa już są w Kielcach.
Pozdrawiam , Kornelia
-
- Podziękował/a: 36 razy
- Podziękowano: 23 razy
Witam,
Kornelio, mnie też zasmuciłaś tą wiadomością. Tak czekam na ten Pińczów a konkretnie: Pałecznicę, Jędrzejów i Przemyków.
Chyba mi tego smarowidła do rąk braknie
Kornelio, mnie też zasmuciłaś tą wiadomością. Tak czekam na ten Pińczów a konkretnie: Pałecznicę, Jędrzejów i Przemyków.
Chyba mi tego smarowidła do rąk braknie

Pozdrawiam,
Bożenna
Bożenna
-
Bardzo chętnie pomogę przy indeksacji StaszowaKornelia Major pisze:Witam.
Pozdrawiam, Kornelia
Pozdrawiam
Grzegorz Stańczyk
-
- Podziękowano: 153 razy
Ja też chętnie włączę się do indeksacji.Interesują mnie:Zawichost,Borów,Trójca,Sobótka,Wygoda.
Pozdrawiam
Mieczysław
Pozdrawiam
Mieczysław
Mieczysław
-
- Kontakt:
Będziemy fotografować wdłg. przyjętego planu. Staramy się nie przeszkadzać naszemu Archiwum, które się przeprowadza. Wszystkim chętnym którzy zgłosili się do indeksowania- dziękuję. Czekajcie cierpliwie na zdjęcia.
Basmarowi uprzejmie przypominam , że na forach genealogicznych zwracamy się do siebie po imieniu.
Pozdrawiam , Kornelia Major
Basmarowi uprzejmie przypominam , że na forach genealogicznych zwracamy się do siebie po imieniu.
Pozdrawiam , Kornelia Major
Witaj Kornelio!
Mam pytanie? Jaka jest szansa na wykonanie mikrofilmu ksiąg metrykalnych w Parafii Kurowęki.
Mam pytanie? Jaka jest szansa na wykonanie mikrofilmu ksiąg metrykalnych w Parafii Kurowęki.
-
- Podziękował/a: 3 razy
Witaj Kornelio!
Czy można wiedzieć, jak wygląda ten przyjęty plan fotografowania?
Jestem zainteresowany Borowem, Strzegomiem, Staszowem i Ostrowcem Świętokrzyskim.
Pozdrawiam i dziękuję.
Grzesiek Gawdzik
Jestem zainteresowany Borowem, Strzegomiem, Staszowem i Ostrowcem Świętokrzyskim.
Pozdrawiam i dziękuję.
Grzesiek Gawdzik
Pozdrawiam:-)
Grzesiek Gawdzik
Poszukuję z lubelskiego: Gawdzik,Kawa, Miękina; świętokrzyskiego: Karcz, Iglicki, Trzaskowski, Guliński
Parafie z lubelskiego: Końskowola,Boby, Borów, Zaklików; świętokrzyskiego: Strzegom, Ostrowiec Świętokrzyski, Staszów
Grzesiek Gawdzik
Poszukuję z lubelskiego: Gawdzik,Kawa, Miękina; świętokrzyskiego: Karcz, Iglicki, Trzaskowski, Guliński
Parafie z lubelskiego: Końskowola,Boby, Borów, Zaklików; świętokrzyskiego: Strzegom, Ostrowiec Świętokrzyski, Staszów
-
- Kontakt:
Witaj.jerkre pisze:Witaj Kornelio!
Kurozwęki będziemy fotografować . Nie mogę tylko określić /narazie / kiedy.
Pozdrawiam,Kornelia
-
- Kontakt:
Gregor1612 pisze:Witaj Kornelio!
Pozdrawiam i dziękuję.
Grzesiek Gawdzik
Na pierwszym miejscu do fotografowania w A.P.Sandomierz parafie : Chobrzany, potem Gożlice, Góry Wysokie i td..
Pozdrawiam, Kornelia
A jak sprawa stoi z parafią w Koprzywnicy i w Łoniowie?
Interesują mnie nazwiska Lasota i Giza.
Interesują mnie nazwiska Lasota i Giza.
Piotr Jażdżyk
Szukam osób o nazwisku: Jażdżyk (Mielec, Sosnowiec); Mordec (Chorzelów, Brzyście, Gawłuszowice, Przykop, Buffalo (USA)); Gaba (Chorzelów); Giza, Lasota (Trzykosy, Koprzywnica, Łoniów); Wilk (Rawa Ruska); Łukjanienko i Moszczenko (Chabno (ZSRR))
Szukam osób o nazwisku: Jażdżyk (Mielec, Sosnowiec); Mordec (Chorzelów, Brzyście, Gawłuszowice, Przykop, Buffalo (USA)); Gaba (Chorzelów); Giza, Lasota (Trzykosy, Koprzywnica, Łoniów); Wilk (Rawa Ruska); Łukjanienko i Moszczenko (Chabno (ZSRR))