UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Jamroga; (Zajdel, Wilk, Kanowska)

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)
Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
Ewa Chojnowska
Podziękował/a: 3 razy
Podziękowano: 16 razy

Jamroga; (Zajdel, Wilk, Kanowska)

Post autor: Ewa Chojnowska » sob gru 05, 2009 12:11 pm

Poszukuję informacji o osobach o nazwisku Jamroga. Szczególnie interesują mnie osoby z okolic Krosna.
Jan Jamroga urodzony w Krośnie 31.08.1876 syn Wawrzyńca (Laurentis) syna Michała Jamrogi i Agnieszki Zajdel oraz Zofii córki Mateusza Wilk i Magdaleny Krzanowskiej.

Pozdrowiam
Ewa
Ostatnio zmieniony sob mar 05, 2011 8:53 pm przez Ewa Chojnowska, łącznie zmieniany 1 raz.
Ewa Chojnowska
poszukuję: Chojnowski, Lipowski, Kuniczkowski, Mejrowski, Malinowski (okolice Grudziądza), Małopolski, Tupek (Rzepiennik Biskupi) Pełech, Gac, Gil, Kopiński (Nowosiółki Kardynalskie), Jamroga, Gałuszka, Wilk, Zajdel (okolice Krosna)

Awatar użytkownika

mieczysław maziarski
Podziękowano: 153 razy

Re: Jamroga; (Zajdel, Wilk, Kanowska)

Post autor: mieczysław maziarski » czw lut 17, 2011 6:36 pm

No wreszcie znalazłem w księdze zapowiedzi z krosna rok 1861 poz.49
Wawrzyniec Jamroga syn Michała i Agnieszki Zaydel mał.chałupników.r.l.lat 24 ur.Białobrzegi 101
z Zofią Wilk córką śp.Macieja Wilk I Magdaleny Krzanowski lat 18 ur.Krosno 224
Ślub 16października 1861
Pozdrawiam
Mieczysław
Mieczysław

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
Ewa Chojnowska
Podziękował/a: 3 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Jamroga; (Zajdel, Wilk, Kanowska)

Post autor: Ewa Chojnowska » czw lut 17, 2011 10:52 pm

Nie wiem jak mam dziękować. Aż mi mowę odebrało z radości i zdumienia. Ogromnie dziękuję. Zaskoczyło mnie nazwisko Magdaleny -Krzanowska, widocznie później zostało przekręcone w pisowni, bo w dokumencie na temat Wawrzyńca Jamrogi odczytałam je jako Kanowska. Ale Krzanowska wydaje się z pewnością bardziej prawdopodobna. Ogromnie dziękuję. :))
Ewa Chojnowska
poszukuję: Chojnowski, Lipowski, Kuniczkowski, Mejrowski, Malinowski (okolice Grudziądza), Małopolski, Tupek (Rzepiennik Biskupi) Pełech, Gac, Gil, Kopiński (Nowosiółki Kardynalskie), Jamroga, Gałuszka, Wilk, Zajdel (okolice Krosna)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”