Szukam Informacji o Rodzinie Kowalińskich, Galicja Wschodnia, Lwów (prawdopodobnie par. św. Mikołaja).
Pozdrawiam, Marek
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Kowalińska XVIII-XIX w.
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 11 razy
- Podziękowano: 14 razy
- Kontakt:
Re: Kowalińska XVIII-XIX w.
Od XVIII wieku jakieś odgałęzienie tego rodu zamieszkiwało w miasteczku Pruchniku, powiat jarosławski.
Jeśli byłby Pan zainteresowany, to służę pomocą.
Jeśli byłby Pan zainteresowany, to służę pomocą.
-
AUTOR TEMATU - Posty: 211
- Podziękował/a: 9 razy
- Podziękowano: 11 razy
- Kontakt:
Witam!
No to chyba nawet nie będzie odgałęzienie! W rubryce pochodzenia mojej 3 X prababci jest chyba właśnie Pruchnik- Ostgalizien! Oczywiście wyrażam ogromne zainteresowanie!
Magdalena Kowalińska, moja 3 X prababcia urodziła się w 1880 r. ( lub około tegoż).
Z gory dziękuję, Marek
No to chyba nawet nie będzie odgałęzienie! W rubryce pochodzenia mojej 3 X prababci jest chyba właśnie Pruchnik- Ostgalizien! Oczywiście wyrażam ogromne zainteresowanie!
Magdalena Kowalińska, moja 3 X prababcia urodziła się w 1880 r. ( lub około tegoż).
Z gory dziękuję, Marek
Marek Wiśniowiecki
-
- Podziękował/a: 11 razy
- Podziękowano: 14 razy
- Kontakt:
No to by się wiele zgadzało - kościół parafialny w Pruchniku jest pod wezwaniem św. Mikołaja bpa. Data urodzenia to na pewno będzie ok. 1880 roku? Bo coś mi się pokoleniowo nie zgadza.... Mimo wszystko przeszukam swoje archiwum, być może uda się coś znaleźć. Pruchniccy Kowalińscy to również moi przodkowie. Pozdrawiam!
//edit:
Panie Marku, czy Pańska pra...babka nie była przypadkiem zamężna z Józefem Turkowskim?
//edit:
Panie Marku, czy Pańska pra...babka nie była przypadkiem zamężna z Józefem Turkowskim?
-
AUTOR TEMATU - Posty: 211
- Podziękował/a: 9 razy
- Podziękowano: 11 razy
- Kontakt:
Witam!
Wiek pra...babci obliczyłem z jej aktu ślubu, który odbył się 15 kwietnia 1818 r. we Lwowie. Według zapisu panna młoda miała 18lat. jej mężem został Johan Steinbach kuk Vice Corporal. Zapowiedzi wyszły w par. św. Mikołaja, Lwów to moje domniemanie było, część aktu jest jeszcze dla mnie nieczytelna.
Pozdrawiam, Marek
Wiek pra...babci obliczyłem z jej aktu ślubu, który odbył się 15 kwietnia 1818 r. we Lwowie. Według zapisu panna młoda miała 18lat. jej mężem został Johan Steinbach kuk Vice Corporal. Zapowiedzi wyszły w par. św. Mikołaja, Lwów to moje domniemanie było, część aktu jest jeszcze dla mnie nieczytelna.
Pozdrawiam, Marek
Marek Wiśniowiecki