UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Pytanie do Admina
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 4 razy
- Podziękowano: 1 raz
Re: Pytanie do Admina
Witku,
Problem z pisaniem postów rozwiązany. Prośba o usunięcie starego konta i zmianę nazwy obecnego na pawelnowinski.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Problem z pisaniem postów rozwiązany. Prośba o usunięcie starego konta i zmianę nazwy obecnego na pawelnowinski.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam z Łodzi
Paweł Nowiński
Poszukuję:
Parafia Nowa Słupia: Nowiński, Szustkiewicz, Gawroński, Bzymek, Rak, Słupski
Parafia Chybice: Kępiński
Parafia Rozprza: Świstak, Markiewicz
Parafia Brzeziny: Skorupski, Kompa (Kąpa), Jadczak, Kozłowski
Paweł Nowiński
Poszukuję:
Parafia Nowa Słupia: Nowiński, Szustkiewicz, Gawroński, Bzymek, Rak, Słupski
Parafia Chybice: Kępiński
Parafia Rozprza: Świstak, Markiewicz
Parafia Brzeziny: Skorupski, Kompa (Kąpa), Jadczak, Kozłowski
-
- Podziękował/a: 23 razy
- Podziękowano: 7 razy
I to właśnie przydarzyło mi się wczoraj... tzn.post, który napisałam w piątek (21.01.2011)o godz.14.16 wyświetlił się z "dzisiejszą" datą i trochę przyblokował moją aktywność ( na 24h),LenkaW pisze:Dziwne rzeczy, w spisie postów niektóre z informacją, że zostały wysłane ...jutro.
Uprzejmie donoszę i pozdrawiam, Helena

A teraz na poważnie, czy jest to "moja" wina ustawienia czasu w ustawieniach forum, czy to jest jakiś problem ogólny?
Od razu uprzedzam ,że nic nie przestawiałam,bo wolę nic "nie dotykać" ze strachu ,że coś popsuję

Jeśli da się to jakoś samodzielnie naprawić to proszę o instrukcję.
Ps. Gdybym znowu napisała „jutro”(i mnie przyblokowało) w ustawieniach mam –strefa czasowa
[UTC +1,A]Czas Środkowoeuropejski(CET),Czas Zachodnioafrykański
Pozdrawiam serdecznie
Marzena
-
- Podziękował/a: 145 razy
- Podziękowano: 322 razy
- Kontakt:
Ustawienia indywidualne czasu użytkownika nie powinny mieć wpływu na czas napisania postów. Jest to data systemowa pobierana z serwera. Nasi serwerowi admini po prostu coś ..... poprzestawiali, choć miałem zapewnienia, że już daty zostały poustawiane prawidłowo.
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski
-
- Podziękował/a: 23 razy
- Podziękowano: 7 razy
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedzwicy pisze:Ustawienia indywidualne czasu użytkownika nie powinny mieć wpływu na czas napisania postów. Jest to data systemowa pobierana z serwera. Nasi serwerowi admini po prostu coś ..... poprzestawiali, choć miałem zapewnienia, że już daty zostały poustawiane prawidłowo.

Pozdrawiam serdecznie
Marzena
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 2 razy
Witam!
Czy może wiadomo z jakiej przyczyny wyskakuje komunikat po kliknięciu "Szukaj": Nie masz uprawnień... i automatycznie jestem wylogowany? Wcześniej z tego korzystałem i nie było problemu. Z wiadomych względów nie jestem w stanie czytać wszystkiego, zatem pewne informacje umykają, dlatego ta funkcja jest bardzo potrzebna.
Czy może wiadomo z jakiej przyczyny wyskakuje komunikat po kliknięciu "Szukaj": Nie masz uprawnień... i automatycznie jestem wylogowany? Wcześniej z tego korzystałem i nie było problemu. Z wiadomych względów nie jestem w stanie czytać wszystkiego, zatem pewne informacje umykają, dlatego ta funkcja jest bardzo potrzebna.
pozdrawiam: Michał 

-
- Kontakt:
Może to być spowodowane ustawieniami wyszukiwarki, blokującymi możliwość ponownego wyszukiwania przed upływem określonego czasu. Czas jest jednak dość krótki - kilka sekund. Trzeba odczekać krótką chwilę między kolejnymi wyszukiwaniami. Być może wyszukiwarka jest w danym momencie obciążona innymi wyszukiwaniami, innych użytkowników lub gości niezalogowanych.
Czemu forum wylogowuje? Nie mam w tej chwili żdadnego pojęcia.
Czy ktoś jeszcze potwierdzi błędy? Jeśli nie, błąd może leżeć po stronie użytkownika (rwane łącze, błedy, opóźnienia w transmisji itp, itd.)
Czemu forum wylogowuje? Nie mam w tej chwili żdadnego pojęcia.
Czy ktoś jeszcze potwierdzi błędy? Jeśli nie, błąd może leżeć po stronie użytkownika (rwane łącze, błedy, opóźnienia w transmisji itp, itd.)
-
- Kontakt:
Faktycznie. I tak ma byćGość pisze:Interesujące. Jako niezalogowany gość Forgenu nie mam możliwości skorzystania z Waszej wyszukiwarki, niestety.
Jeśli jest inaczej, to proszę wskazać mi odsyłacz (link).
Pozdrawiam serdecznie –
Gość Forgenu

Zatem poprawka:
wicy pisze:Być może wyszukiwarka jest w danym momencie obciążona innymi wyszukiwaniami, innych użytkowników.
-
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
Adminie, mam problem z pocztą. Chciałam wysłać odpowiedź osobie z którą wymieniałam listy a odpowiedź zawisła w zakładce "do wysłania" zamiast "wysłane", choć jest jednocześnie podana data wysłania. I teraz nie wiem, czy list poszedł już dwa razy do adresata (ponowiłam czynność, bo myslałam, że niechcący coś wcisnęłam innego zamiast wyślij), czy nie poszedł wcale. A jesli nie poszedł, to jaka jest tego przyczyna i co mam zrobić, żeby został wysłany.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Maria
Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.
Maria
-
- Podziękował/a: 41 razy
- Podziękowano: 315 razy
- Kontakt:
Moim zdaniem adresat ma przepełnioną skrzynkę.
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz, syn Adama, wnuk Adama, prawnuk Franciszka, 2xprawnuk Andrzeja, 3xprawnuk Jana, 4xprawnuk Wojciecha, 5xprawnuk Szymona
Mój blog genealogiczny : http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com
Ynicz jesteś nowym adminem? ? Wprowadzasz Marię w błądYnicz pisze:Moim zdaniem adresat ma przepełnioną skrzynkę.
Mario poczytaj tutaj
Krzyśku byłeś szybszy

Pozdrawiam, Andrzej Gawron
miejsce poszukiwań: Brzeżany, Buszcze, Żnibrody woj. tarnopolskie
http://gawron.yum.pl
miejsce poszukiwań: Brzeżany, Buszcze, Żnibrody woj. tarnopolskie
http://gawron.yum.pl
-
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
Dziekuję bardzo, moja wina nie doczytałam, na swoją obronę mam tylko, że po pierwszym wysłaniu list wisiał w "do wysłania" ponad tydzień i dopiero dziś spróbowałam wysłać drugi raz. Odwykłam od tego, że ktoś może nie zaglądać do poczty tyle czasu 

Pozdrawiam
Maria
Maria
-
- Podziękował/a: 73 razy
- Podziękowano: 46 razy
Dziekuje! Udalo sie.
Grazyna
Grazyna
Grazyna Kozlowska
Szukam:Bielik, Kowalski/a, Kozera, Kozłowski/a, Łach, Paradowski/a, Stypal, Szafarski/a -Małopolska
Szukam:Bielik, Kowalski/a, Kozera, Kozłowski/a, Łach, Paradowski/a, Stypal, Szafarski/a -Małopolska