Witam,
Właśnie rozpoczynam moją przygodę z genealogią.Jestem na etapie tworzenia drzewa rodziny.Mam trochę utrudnioną sytuacje,ponieważ mieszkam w Niemczech,staram się dowiedzieć jak najwięcej przez internet.
Przeszukuje różne bazy,piszę do archiwum...
Teraz postanowiłem zapytać na forum,może znajdą się krewni.
Nazywam się Jarosław Wysocki,urodziłem się we Włocławku.Mój ojciec Grzegorz Wysocki,urodził się w Fabiankach.Miał trzy siostry Danutę,Bożenę-Bogumiłę oraz Halinę.
Dziadek Apolinary Wysocki urodził się około 1910 r.(niestety nie wiem jeszcze gdzie,dowiem się jak będę w Polsce),zmarł około 1964 roku.Pochowany jest na cmentarzu w Szpetalu Górnym.Rodzeństwo dziadka to;Kazimierz,Dominik,Józef,Czesława,Zygmunt,Apolonia,Feliks oraz Henryk.
Nie są,to jeszcze informacje potwierdzone w 100% ale najprawdopodobniej dziadek,pochodził z miejscowości Siecień koło Płocka a jego rodzicami byli Władysław Wysocki oraz Marianna Wysocka z domu Kacprzak.
Teraz trochę o babci,nazywała się Janina Wysocka z domu Sztuczka.Urodziła się około 1919 roku,zmarła w 1990 r.Babcia pracował w Urzędzie Gminy Fabianki.Jej rodzice to Franciszek oraz Weronika Sztuczka.Zarówno babcia jak i pradziadkowie,pochowani są na cmentarzu w miejscowości Szpetal Górny.
Wiem,że pradziadek Franciszek,był leśniczym,najprawdopodobniej w miejscowości Łanięta.Służył także w Armii Carskiej.
Moja mama,Małgorzata Wysocka z domu Korda,urodziła się w Brzesku koło Krakowa.Ma dwie siostry,Antoninę i Wandę oraz dwóch braci,Jerzego i Janusza.
Dziadek Tadeusz Korda urodził się 2 kwietnia 1923 roku.Jego rodzeństwo to:Edmund,Antoni,Stanisław,Aleksander,Jan oraz Maria Korda. Rodzice dziadka to Franciszek Korda i Weronika Korda z domu Bieda.Wiem,że dziadek pochodził z Poręby Spytkowskiej.Pracował w Browarze Okocim.
Babcia Elżbieta Korda z domu Rakowska urodziła się w 11 czerwca 1921 roku.Miała brata Romana Rakowskiego,który jest komandorem w stanie spoczynku.Mieszka w Gdańsku.Babcia pochodziła najprawdopodobniej z Tymowej w gminie Czchów.Podobno pracowała u jakiegoś Barona w Okocimiu.
Mama babci to Rozalia Rakowska urodzona 15 czerwca 1886 roku.O ojcu babci nic nie wiem.Rodzicie Rozalii to Wojciech Rakowski i Anna Rakowska z domu Klimas.
To wszystkie informacje,jakie udało mi się na razie zebrać.
Jeżeli ktoś wie coś na temat mych rodzin,proszę o kontakt.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Wysocki,Korda,Sztuczka,Rakowski,Bieda,Klimas.....
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 17
- Kontakt:
Wysocki,Korda,Sztuczka,Rakowski,Bieda,Klimas.....
Pozdrawiam
Jarosław Wysocki
http://www.JaroslawWysocki.pl
Poszukuję
Wysocki,Korda,Rakowski,Sztuczka,Bieda....
Siecień, Fabianki,Chełmica Duża,Unieck,Łanięta, Brzesko, Tymowa , Poręba Spytkowska, Okocim
Jarosław Wysocki
Poszukuję
Siecień, Fabianki,Chełmica Duża,Unieck,Łanięta, Brzesko, Tymowa , Poręba Spytkowska, Okocim
-
- Kontakt:
Wysocki,Maliszewski,Węgielewski...
Witam!
Poszukuję rodzeństwa mojego dziadka oraz ich rodzin.Nie wiem czy jeszcze ktoś żyje z rodzeństwa.Dziadek nazywał się Apolinary Wysocki urodzony około 1910r najprawdopodobniej w Siecieniu koło Płocka.Rodzicami dziadka byli Władysław Wysocki i Marianna Kacprzak.
Brat dziadka Kazimierz Wysocki miał żonę Alicję oraz dzieci Dorotę i Zbigniewa.Mieszkał w Łodzi.
Siostra Czesława Wysocka wyszła za Maliszewskiego miał synów Janusza i Juliana.Mieszkali w Zabrzu.
Siostra Apolonia Wysocka wyszła za Karola Węgielewskiego na temat dzieci i miejsca zamieszkania brak informacji.
Brat Józef Wysocki miał żonę Wandę oraz syna Jarosława.
Dziadek miał jeszcze braci Józefa i Zygmunta na temat których brak informacji.
Wyżej wymienione informacje nie są 100%,uzyskałem je od członków rodziny,którzy jeszcze coś pamiętają.
Siecień, Fabianki, Łanięta, Brzesko, Tymowa , Poręba Spytkowska, Okocim
Poszukuję rodzeństwa mojego dziadka oraz ich rodzin.Nie wiem czy jeszcze ktoś żyje z rodzeństwa.Dziadek nazywał się Apolinary Wysocki urodzony około 1910r najprawdopodobniej w Siecieniu koło Płocka.Rodzicami dziadka byli Władysław Wysocki i Marianna Kacprzak.
Brat dziadka Kazimierz Wysocki miał żonę Alicję oraz dzieci Dorotę i Zbigniewa.Mieszkał w Łodzi.
Siostra Czesława Wysocka wyszła za Maliszewskiego miał synów Janusza i Juliana.Mieszkali w Zabrzu.
Siostra Apolonia Wysocka wyszła za Karola Węgielewskiego na temat dzieci i miejsca zamieszkania brak informacji.
Brat Józef Wysocki miał żonę Wandę oraz syna Jarosława.
Dziadek miał jeszcze braci Józefa i Zygmunta na temat których brak informacji.
Wyżej wymienione informacje nie są 100%,uzyskałem je od członków rodziny,którzy jeszcze coś pamiętają.
-
- Kontakt:
Sztuczka,Tatar,Urbański....
Witam.
Poszukuję rodziny brata mojej babci Janiny Wysockiej z domu Sztuczka.Brat nazywał się Adam Sztuczka(rodzice Franciszek i Weronika),miał żonę Stenię oraz córki Teresę i Danutę.Adam z rodziną mieszkał w Kutnie lub jego przedmieściach.
Danuta Sztuczka wyszła za Zdzisława Tatara z którym ma dwoje dzieci Arkadiusza i Adriannę.Mieszkają najprawdopodobniej w Kutnie lub okolicach.
Teresa Sztuczka wyszła za Kazimierza Urbańskiego z którym ma dzieci Hannę i Andrzeje.Mieszkają w Wołominie lub okolicach.
Może,ktoś posiada informacje na temat tych rodzin?
Poszukuję rodziny brata mojej babci Janiny Wysockiej z domu Sztuczka.Brat nazywał się Adam Sztuczka(rodzice Franciszek i Weronika),miał żonę Stenię oraz córki Teresę i Danutę.Adam z rodziną mieszkał w Kutnie lub jego przedmieściach.
Danuta Sztuczka wyszła za Zdzisława Tatara z którym ma dwoje dzieci Arkadiusza i Adriannę.Mieszkają najprawdopodobniej w Kutnie lub okolicach.
Teresa Sztuczka wyszła za Kazimierza Urbańskiego z którym ma dzieci Hannę i Andrzeje.Mieszkają w Wołominie lub okolicach.
Może,ktoś posiada informacje na temat tych rodzin?
Pozdrawiam
Jarosław Wysocki
Poszukuję
Jarosław Wysocki
Poszukuję