UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Hiejna - Hejna

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)
Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
Hania
Podziękował/a: 27 razy
Podziękowano: 20 razy

Hiejna - Hejna

Post autor: Hania » ndz lis 07, 2010 4:29 pm

Witam - jak zwykle u mnie przekrecone kolejne nazwisko, tylko, ze to dosc nieznacznie i latwe do rozpoznania.
Dostalam odpowiedz z jednej z parafii warszawskich, ze nazwisko zony mojego wuja za panne bylo Hiejna. Tak jest zapisane w ksiedze. Ja mam w akcie zgonu wogole inaczej ale zaczyna sie na "H".
Sprawdzilam, takiego nazwiska nie ma, jest Hejna i o to chyba chodzi.
Czy ktos moze ma w rodzinie, w Warszawie, nazwisko Hejna ?
U mnie wystepuje Marianna Hiejna - Hejna, zona Wladyslawa Tymkowskiego, brali slub w Warszawie w 1947 roku ale tam ona wystepuje jako Marianna Krolikiewicz, przypuszczam, ze moze wdowa po Krolikiewiczu.
Dziekuje
Pozdrowienia Hania
Poszukuje nazwiska Thiem, Thieme, Timme oraz starego zegara reki Niezielinskiego ze Zbaszynia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”