UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Historia Bydgoszczy do 1945r /indeks nazwisk/
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 200
- Podziękował/a: 15 razy
- Podziękowano: 30 razy
Historia Bydgoszczy do 1945r /indeks nazwisk/
Hallo,
posiadam, wydane do tej pory 2 tomy "Historii Bydgoszczy" obejmujace okres do 1945 roku.
Jest to dosc szczegolowe opracowanie, na razie ok 2100 stron, zawierajace indeksy nazwisk (do 1920 i 1939-1945). Zainteresowanym sluze pomoca.
Pozdrawiam serdecznie - Therese Swiatkowski
posiadam, wydane do tej pory 2 tomy "Historii Bydgoszczy" obejmujace okres do 1945 roku.
Jest to dosc szczegolowe opracowanie, na razie ok 2100 stron, zawierajace indeksy nazwisk (do 1920 i 1939-1945). Zainteresowanym sluze pomoca.
Pozdrawiam serdecznie - Therese Swiatkowski
Ostatnio zmieniony wt kwie 15, 2008 3:45 pm przez Therese, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam,
jestem zainteresowana nazwiskami:
Kulesza
Waliszewski
Chmielewski
Gutowicz
Pozdrawiam i dziękuję
jestem zainteresowana nazwiskami:
Kulesza
Waliszewski
Chmielewski
Gutowicz
Pozdrawiam i dziękuję
Ostatnio zmieniony pn kwie 14, 2008 12:25 pm przez AnnaZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Anna Zborowska
_________________________________________________________________________________________
Zborowscy, Machomeccy, Nowosad, Pawłowscy, Zalescy, Waliszewscy, Chmielewscy, Kulesza, Jacyszyn...
_________________________________________________________________________________________
Zborowscy, Machomeccy, Nowosad, Pawłowscy, Zalescy, Waliszewscy, Chmielewscy, Kulesza, Jacyszyn...
-
- Podziękowano: 8 razy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 200
- Podziękował/a: 15 razy
- Podziękowano: 30 razy
Hallo Anno,Kulesza
Waliszewski
Chmielewski
Gutowicz
w tomie I (do roku 1920) wystepuja:
Chmielewski Antoni syn Pawła
Chmielewski H
Chmielewski Marek Wincenty, dyrektor deputacji
Chmielewski Paweł, podczaszy bydgoski
w cz II tomu I (1939-1945) wystepuje
Kulesza Ludosław, por.rez., sędzia
Daj znac która z tych osob Cie interesuje, dalsze informacje przeslę mailem
Pozdrawiam - Therese
-
- Podziękowano: 8 razy
Witaj Therese,
Bardzo dziękuję za sprawdzenie dla mnie nazwisk,
prosiłabym jak będziesz miała chwilkę czasu o przesłanie informacji o Kuleszy Ludosławie,
na dzień dzisiejszy nic nie wiem o wymienionych przez Ciebie Chmielewskich ale jakby nie sprawiło Tobie problemu chętnie dowiedziałabym się czegoś więcej
Serdecznie pozdrawiam.
Bardzo dziękuję za sprawdzenie dla mnie nazwisk,
prosiłabym jak będziesz miała chwilkę czasu o przesłanie informacji o Kuleszy Ludosławie,
na dzień dzisiejszy nic nie wiem o wymienionych przez Ciebie Chmielewskich ale jakby nie sprawiło Tobie problemu chętnie dowiedziałabym się czegoś więcej
Serdecznie pozdrawiam.
Therese,
bardzo dziękuję za tak szybkie przesłanie skanów na mój e-mail,
serdecznie pozdrawiam
bardzo dziękuję za tak szybkie przesłanie skanów na mój e-mail,
serdecznie pozdrawiam
-
- Podziękował/a: 40 razy
- Podziękowano: 18 razy
- Kontakt:
-