UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Brzuska, Sokołowski

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)
Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
nora

Brzuska, Sokołowski

Post autor: nora » sob cze 05, 2010 10:14 am

Witam, Szukam informacji o rodzinie Sokołowskich i Brzuski (Brzuska). Mój prapradziadek Franciszek Sokołowski ożenił się z Marią Brzuska. Z tego związku urodziły się Klara Maria Sokołowska (1894 r.) i Marta Sokołowska. Rodzina mieszkała wtedy w Mysłowicach (Śląsk).
Pozdrawiam.
Nora
Ługiewicz,Lugiewicz,Lugewitz,Wardecki,Solga,Swora,Płachta,Ociepka,Sokołowski,Mazur, Kittel,Lipiński,Kurzeja,Knapik,Knappik,Mrugała,Mrugalla,Piotrowitz,Ciura,Gremlowski.

Elizabeth
Podziękował/a: 65 razy
Podziękowano: 13 razy

Re: Brzuska, Sokołowski

Post autor: Elizabeth » sob cze 05, 2010 11:56 am

Witaj Noro!

Nie znam, niestety, nikogo z wymienionych przez Ciebie krewnych, ale podziwiałam piękną fotografię zamieszczoną przez Ciebie. Czy jest to ktoś z Twoich przodków? W którym roku zdjęcie zostało zrobione?

Pozdrawiam
Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1814, Roman Morawski i Salomea przed 1804, Antoni Bobiński i Joanna Niska przed 1813,
z Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna, przed 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 w Sieniawie.

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
nora

Post autor: nora » sob cze 05, 2010 9:48 pm

Witaj Elżbieto! To zdjęcie jest jedną z rodzinnych zagadek. Znalazłam je wśród wielu starych zdjęć mojej babci. Fotografia przedtawia Annę Raudzis i została zrobiona pod koniec XIX w. w Ameryce. Część rodziny moich pra pra pradziadków wyemigrowała do Ameryki w 1882 r. i w latach nastęnych. Owa Anna najprawdopodobniej jest córką rodzeństwa moich przodków Kowalczyków lub Swora. Mam nadzieję że gdy będę miała więcej czasu uda mi się rozwiązać tą zagadkę.
Pozdrawiam.
Nora.
Ługiewicz,Lugiewicz,Lugewitz,Wardecki,Solga,Swora,Płachta,Ociepka,Sokołowski,Mazur, Kittel,Lipiński,Kurzeja,Knapik,Knappik,Mrugała,Mrugalla,Piotrowitz,Ciura,Gremlowski.

Anna Antosiewicz
Podziękował/a: 4 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Anna Antosiewicz » śr sty 09, 2013 7:48 am

Moi sąsiedzi mają na nazwisko Brzuska, mieszkam a Gdyni, jak cos prosże kontakt na Priv
Pozdrawiam. Ania

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”