Witam,
poszukuję informacji o krewnych :
Franciszek Lange ur. 18.08.1871 w Gaju?, zm. 1.01.1929 w Gdańsku
Stanisława Kmieciak(żona Franciszka) ur. 15.10.1872 w Ostrowite, powiat Trzemeszno (niedaleko Gniezna), zm. 18.02.1942 w Bydgoszczu
Ślub wzięli prawdopodobnie w 1900 roku, niestety nie wiem gdzie.
rodzice Stanisławy :
Walenty Kmieciak ur. ok. 1833
Michalina Paulus ur. ok. 1846
Ślub 1871, Trzemeszno
Joannes Paulus - brat Michaliny?
Z okolic Gniezna, Ostrowitego, Gaju, Trzemeszna.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Lange, Kmieciak, Paulus/Pankis
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 132
- Podziękował/a: 15 razy
Lange, Kmieciak, Paulus/Pankis
Ostatnio zmieniony sob paź 06, 2012 7:46 pm przez Patrycja_K, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Patrycja Kula
Kula(Gołąb,Kuty,Pozezdrze,Lubelskie), Lange(Ostrowite,Gaj-Trzemeszno), Statkiewicz(Tobołowo,Podlaskie), Janzen(Rumia,Kielno,Bieszkówko), Schulz(Szulc), Bieszk(Koleczkowo,Kielno), Rutz, Richter(Pszczółki,Rębielcz,Skowarcz, Miłobądz), Daniłowicz, Aftyka, Poświatowski
Patrycja Kula
Kula(Gołąb,Kuty,Pozezdrze,Lubelskie), Lange(Ostrowite,Gaj-Trzemeszno), Statkiewicz(Tobołowo,Podlaskie), Janzen(Rumia,Kielno,Bieszkówko), Schulz(Szulc), Bieszk(Koleczkowo,Kielno), Rutz, Richter(Pszczółki,Rębielcz,Skowarcz, Miłobądz), Daniłowicz, Aftyka, Poświatowski
-
- Podziękował/a: 5 razy
Re: Lange, Kmieciak, Paulus/Pankis
czesc
Moja rodzina sprzed ponad 100 lat miała nazwisko Kmieciak (obecnie Kmieć), odnalazłem 11 pokoleń wstecz, do roku 1701. Pochodzili z Głuchowa dalej Młodojewo , Słupca i Sadlno. A twoje Ostrowite są niedaleko Wilczogóry, Skulska, Sadlna więc może to dobry trop...
Jesli dysponujesz jakimis szczegółami, napisz więcej, moze cos pokojaze i polacze fakty.
Pzdr
Przemek
Moja rodzina sprzed ponad 100 lat miała nazwisko Kmieciak (obecnie Kmieć), odnalazłem 11 pokoleń wstecz, do roku 1701. Pochodzili z Głuchowa dalej Młodojewo , Słupca i Sadlno. A twoje Ostrowite są niedaleko Wilczogóry, Skulska, Sadlna więc może to dobry trop...
Jesli dysponujesz jakimis szczegółami, napisz więcej, moze cos pokojaze i polacze fakty.
Pzdr
Przemek
Przemysław Kmieć
-
AUTOR TEMATU - Posty: 132
- Podziękował/a: 15 razy
Re: Lange, Kmieciak, Paulus/Pankis
Niestety póki co nie mam dalszych informacji, bo jak na razie nie miałam jak wybrać się do Archiwum (z Gdańska to spory kawałek), ale jak będę mieć więcej informacji to na pewno się odezwę 

Pozdrawiam,
Patrycja Kula
Patrycja Kula