Szukam potomków Wojciecha Banasiak -Apolonia Wiatrowska
Akt ślubu z 7.02 1904 w Kościelna Wieś na Kujawach.
Wojciech Banasiak ur.ok 1880r syn Mateusza Banasiaka i Franciszki Antoszewskiej mieszkał w Bartłomiejowicach koło Osięcin na Kujawach.
Apolonia Wiatrowska córka Michała Wiatrowskiego i Katarzyny Piaseckiej.
Wojciech Banasiak był bratem mojej babci Agnieszki Banasiak oraz Marianny Banasiak.
Posiadam skorowidze akt z Parafii Kościelna Wieś ale tylko do 1906r
Może ktoś ma informacje na ich temat
Pozdrawiam
Ryszard
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Banasiak, Szołyga, Jonasik z Kujaw
Moderator: Moderatorzy
Banasiak, Szołyga, Jonasik z Kujaw
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 9:00 pm przez Ryszo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Podziękował/a: 45 razy
- Podziękowano: 10 razy
Re: Banasiak
Witam. Na naszej- klasie znajdź Klan Banasiaków i tam w komentarzu napisz ogłoszenie. Może ktoś odpowie. Zrób też zaproszenie, będzie ci łatwiej śledzić wpisy u tego użytkownika.
Pozdrawiam
Ela
Pozdrawiam
Ela

Ela
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Świętokrzyskie: Pacholski - XVII-XIX w.
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Świętokrzyskie: Pacholski - XVII-XIX w.
Re: Banasiak z Kujaw
Witam,
muszę przyznać, że poszukiwanie Banasiaków może być kłopotliwe, z uwagi na ich ogromną ilość. :)
Indeksowałem parafię Przedecz na Kujawach i tam osób o tym nazwisku, na przestrzeni około 80 lat występowało ponad 200 urodzonych osób. W AP Włocławek spotkałem pana Banasiaka, który miał duży kłopot z tą "klęską urodzaju".
Życzę powodzenia
Robert
muszę przyznać, że poszukiwanie Banasiaków może być kłopotliwe, z uwagi na ich ogromną ilość. :)
Indeksowałem parafię Przedecz na Kujawach i tam osób o tym nazwisku, na przestrzeni około 80 lat występowało ponad 200 urodzonych osób. W AP Włocławek spotkałem pana Banasiaka, który miał duży kłopot z tą "klęską urodzaju".
Życzę powodzenia
Robert
Pozdrawiam Czachowski Robert
SZUKAM: Czachowski Łukasz, Daniszewska Helena, Czachowski Antoni s. Stanisława(1848-?)
Czachowski Marceli s. Mateusza(1873-?), Czachowscy- różni
Miejscowości: Przedecz i okolice, Mąkoszyn parafii Lutomierskiej ????
SZUKAM: Czachowski Łukasz, Daniszewska Helena, Czachowski Antoni s. Stanisława(1848-?)
Czachowski Marceli s. Mateusza(1873-?), Czachowscy- różni
Miejscowości: Przedecz i okolice, Mąkoszyn parafii Lutomierskiej ????
Szczepan Szołyga, Marianna Jonasik z Kujaw
Witam!
Poszukuję informacji na temat Szczepana Szołyga i jego żony Marianny Jonasik (mój pradziadek i prababcia)
Mieszkali we wsi Bartłomiejowice Parafia Kościelna Wieś kolo Osięcin na Kujawach.
Pomimo,że posiadam skorowidze akt Parafii Kościelna Wieś nie natrafiłem na akt urodzenia Szczepana Szołyga i Marianny Jonasik
oraz aktu ślubu.
Sa natomiast akty urozeń ich dzieci (w tym mojego dziadka).Może przy poszukiwaniach w innych osciennych parafiach
ktoś natrafił na takie nazwiska.Chodzi lata 1830-35 jeśli chodzi o urodzenie lub ślubu prawdopodobnie ok. 1858r.
Pozdrawiam.
Ryszard
Poszukuję informacji na temat Szczepana Szołyga i jego żony Marianny Jonasik (mój pradziadek i prababcia)
Mieszkali we wsi Bartłomiejowice Parafia Kościelna Wieś kolo Osięcin na Kujawach.
Pomimo,że posiadam skorowidze akt Parafii Kościelna Wieś nie natrafiłem na akt urodzenia Szczepana Szołyga i Marianny Jonasik
oraz aktu ślubu.
Sa natomiast akty urozeń ich dzieci (w tym mojego dziadka).Może przy poszukiwaniach w innych osciennych parafiach
ktoś natrafił na takie nazwiska.Chodzi lata 1830-35 jeśli chodzi o urodzenie lub ślubu prawdopodobnie ok. 1858r.
Pozdrawiam.
Ryszard
Notatka moderatora |
Wątki zostały połączone.{m} |