Podolosky -moze chodzi o Podlasie? Kamien Podolski?albo
matka Euistina - Justyna?
Lastocy
PS Prosze podpisuj swoje posty

Moderator: Moderatorzy
Gabigabi pisze:Witaj Agnieszko,
sadze, ze Rafal nie ma tej listy z F. Sawkun, http://search.ancestry.com/cgi-bin/sse. ... 3&gl=allgs.
Agnieszko, widzisz na tej liscie jakies nazwy miejscowosci? pod tym nazwiskiem i czy wogole nazwisko to jest w niej ujete? czesto wyszukiwarki nie mowia prawdy.
Pozdrawiam adwentowo
Gabi
Ja mialam na mysli, potomstwo w Kanadzie....gabi pisze:Nie wiem co na to Rafal ale w ksiedze poleglych i zaginionych zolnierzy.ru jest jedna osoba o tym nazwisku, syn Filipa ur. 1906 r.w miejscowosci Hajgur/Gajgur, rejon Zaporoze.
Filip w chwili emigracji mial juz 32 lata, mogl zostawic rodzine w kraju.
Gabi
Rafale,savvi pisze:Chciałbym Wam (tzn. GABI i AGNIESZCE ) bardzo, ale to bardzo podziękowac za czas poswiecony dla mnie. Nie wiem jakim cudem wpadacie na takie informacje. Nadal jednak mam pytania : GABI "LASTOWCE (L z kreska)" to L z kreska nie rozumiem a na mapie jest tylko LASKOWCE. AGNIESZKO - dokumenty jakie posiadam z ANcestry to Canadian Soldiers of World War I, 1914-1918 about Filip Sawkun - mam 2 strony i Canadian Passenger Lists, 1865-1935 about F Sawkun. Może na tej stronie jest ich więcej (bo GABI znalazła jeszcze zdjęcie nagrobka ) ale nie mam do niej dostepu wiec jakbyscie mogły jeszcze poszperać - byłbym wdzięczny. A no i widze ze Agnieszka mieszka w Kanadzie - wiec tu moje pytanie - w jakich urzędach, archiwach, na jakich stronach mógłbym sie czegos jeszcze dowiedziec o moim przodku. A teraz jeszce ta księga poległych - czy jest mozliwy dostep do niej ? Oj cos duzo informacji w jednym dniu - bede miał przez noc do myslenia