UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
USC godne polecenia
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 13 razy
- Podziękowano: 40 razy
Re: USC godne polecenia
Dzisiaj byłam w USC w Skierniewicach. I Jestem Pod Wrażeniem. Profesjonalizm i Kompetencja. O tym, że urzędniczki były do tego uprzejme nie wspomnę.
Danka
Danka
Polecam USC w Gnojniku. Przemiła Pani odpowiedziała na niezliczoną ilość moich pytań i wcale nie wykazała zniecierpliwienia.
Wyszukała odpowiednie dokumenty i przez telefon podała numery dowodów osobistych.
Super

Wyszukała odpowiednie dokumenty i przez telefon podała numery dowodów osobistych.
Super

A ja serdecznie polecam panią Teresę z USC Katowice. Przemiła, cierpliwa kobieta, z jej maili było widać, że nie jestem dla niej kolejnym marudnym petentem, ale żywą osobą pod drugiej stronie kabli, która zwraca się właśnie do niej o pomoc.
Pozdrawiam serdecznie
Aneta
Aneta
-
- Podziękował/a: 4 razy
- Podziękowano: 1 raz
Dorzucę coś i ja 
Brzesko i Rzezawa
Pani kierowniczka z USC Brzesko była bardzo pomocna (i miła). Wyszukała dla mnie sporo informacji pomimo tego, że niektóre dostarczone przeze mnie dane do poszukiwań były bardzo ogólnikowe.
Również panie z USC w Rzezawie były przyjaźnie nastawione i bardzo mi pomogły.
Oby więcej takich ludzi, którzy nie siedzą tam tylko po to, żeby odbębnić te 8 godzin i zapomnieć o upierdliwych klientach, tylko naprawdę chcą pomóc zainteresowanym.

Brzesko i Rzezawa
Pani kierowniczka z USC Brzesko była bardzo pomocna (i miła). Wyszukała dla mnie sporo informacji pomimo tego, że niektóre dostarczone przeze mnie dane do poszukiwań były bardzo ogólnikowe.
Również panie z USC w Rzezawie były przyjaźnie nastawione i bardzo mi pomogły.
Oby więcej takich ludzi, którzy nie siedzą tam tylko po to, żeby odbębnić te 8 godzin i zapomnieć o upierdliwych klientach, tylko naprawdę chcą pomóc zainteresowanym.
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
-
No więc ja polecę Panią z USC Czajków - bardzo żywiołowa kobieta, z poczuciem humoru i chęcią pomocy tym, którzy szukają swych przodków. Choć nie znam imienia owej Pani - z całą pewnością i czystym sumieniem polecam ją jako osobę pomocną i godną szacunku!
Dawid
Dawid
Dawid Myśliwiec
Szukam:
Myśliwiec, Marczak - Kliczków Mały, Uników,
Marynowski, Szymochniak - Złoczew,
Sibera, Kasiewicz, Nowak - Uników, Warta,
Czajka, Niedźwiedź, Bolek, Irzyk(owski) - par. Kraszewice,
Papis, Wyglądała - par. Kołbiel.
Szukam:
-
- Podziękował/a: 7 razy
Witam! Też chcę pochwalic USC w Łodzi. Przemiła pani z dnia na dzień odszukała akt zgonu mimo, że we wniosku podałam niewiele danych. Stawiam 6+ Oby wszyscy urzędnicy tacy byli!

Miłego dnia - Elżbieta
-
- Podziękował/a: 75 razy
- Podziękowano: 41 razy
Ja sie też dołączam z doświadczeniami sprzed 2lat. USC Łódź(archiwum) to wtedy jeden z nielicznych USC robiący bez ceregielii ksera.elcia52 pisze:Witam! Też chcę pochwalic USC w Łodzi. Przemiła pani z dnia na dzień odszukała akt zgonu mimo, że we wniosku podałam niewiele danych. Stawiam 6+ Oby wszyscy urzędnicy tacy byli!
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
Powiem Ci, Jurku, że ja mam straszne przeboje z tymi kserami. Wciąż walczę, ale musiałem udowodnić pokrewieństwo.
A z USC godnych polecenia podam jeszcze USC w Złoczewie i USC w Warcie - tam Panie bez problemu podały mi interesujące mnie informacje. Bardzo im za to dziękuję i życzę wszystkiego dobrego
Pozdrawiam,
DM
A z USC godnych polecenia podam jeszcze USC w Złoczewie i USC w Warcie - tam Panie bez problemu podały mi interesujące mnie informacje. Bardzo im za to dziękuję i życzę wszystkiego dobrego

Pozdrawiam,
DM
Dawid Myśliwiec
Szukam:
Szukam:
-
Czy konkretnie masz na myśli USC Łódź?Dawid_Mysliwiec pisze:Powiem Ci, Jurku, że ja mam straszne przeboje z tymi kserami. Wciąż walczę, ale musiałem udowodnić pokrewieństwo.
DM
O ten urząd pytałem w związku z planowaną wizytą.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
- Podziękował/a: 6 razy
- Kontakt:
6 +++ dla pani z USC w Zbąszyniu!
Bardzo miła i kompetentna urzędniczka z genealogiczną duszą
Bardzo miła i kompetentna urzędniczka z genealogiczną duszą

pozdrawiam
Magda Koffnyt
Magda Koffnyt
-
- Podziękował/a: 2 razy
Witam Was !!!!
Przeglądam te wypowiedzi i nie ma nic na temat USC na Pomorzu .Wybieram się do USC w Szczecinie i nie wiem co mnie będzie czekało .Czy macie jakieś doświadczenia ze Szczecina ?.Pozdrawiam.Elżbieta
Przeglądam te wypowiedzi i nie ma nic na temat USC na Pomorzu .Wybieram się do USC w Szczecinie i nie wiem co mnie będzie czekało .Czy macie jakieś doświadczenia ze Szczecina ?.Pozdrawiam.Elżbieta

-
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 14 razy
Witam
Chciałabym pochwalic panie pracujące w USC w Kaliskach i Osiecznej, na Pomorzu.Za bardzo miłą obsługę i pomoc .Bezproblemowo uzyskałam cenne dla mnie informacje oraz kserokopie dokumentów.
Marianna.
Chciałabym pochwalic panie pracujące w USC w Kaliskach i Osiecznej, na Pomorzu.Za bardzo miłą obsługę i pomoc .Bezproblemowo uzyskałam cenne dla mnie informacje oraz kserokopie dokumentów.
Marianna.
-
Niestety nie, mam na myśli USC Celestynów. Wybacz, jeśli wprowadziłem Cię w błąd. Pozdrawiam,hykiel pisze: Czy konkretnie masz na myśli USC Łódź?
O ten urząd pytałem w związku z planowaną wizytą.
DM
Dawid Myśliwiec
Szukam:
Szukam:
-
Łódź przy osobistym kontakcie nadal wspaniała.
Przy okazji dowiedziałem się jak to mają zorganizowane: a więc zaczynaja od rodzaju aktu i nazwiska i jak jest jedno to mamy akt, jak więcej takich samych to kolejno imię, rok wydarzenia, adres czy parafia.Cała Łódź w jednym miejscu. Na miejscu wpłata opłaty skarbowej bez dodatkowych dopłat pocztowych i kolejki.
Ksero nie do obrotu prawnego po 5 zł. Zamówiłem 8 aktów o 13, aby odebrać niektóre nie w prostej linii na miejscu i (bez przesyłania do właściwego USC wg mojego miejsca zamieszkania) udokumentowałem szefowej i pozostawiłem ksero drzewa z tą osoba i ze mną. Następnego dnia od otwarcia były do odbioru. Może nawet byłyby na specjalna prośbę wczśniej, ale nie potrzebowałem.
Przy okazji dowiedziałem się jak to mają zorganizowane: a więc zaczynaja od rodzaju aktu i nazwiska i jak jest jedno to mamy akt, jak więcej takich samych to kolejno imię, rok wydarzenia, adres czy parafia.Cała Łódź w jednym miejscu. Na miejscu wpłata opłaty skarbowej bez dodatkowych dopłat pocztowych i kolejki.
Ksero nie do obrotu prawnego po 5 zł. Zamówiłem 8 aktów o 13, aby odebrać niektóre nie w prostej linii na miejscu i (bez przesyłania do właściwego USC wg mojego miejsca zamieszkania) udokumentowałem szefowej i pozostawiłem ksero drzewa z tą osoba i ze mną. Następnego dnia od otwarcia były do odbioru. Może nawet byłyby na specjalna prośbę wczśniej, ale nie potrzebowałem.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel