Szukam wszelkich informacji o nazwisku Mazuchowski (Brzeziny, Przecław, Rozworzyn, Rogów, Jeżów, Koluszki - i okolice) i o osobach z rodzin powiązanych:
Kowalczyk - Rogów, Jeżów
Pabiniak (Fabiniak) - Brzeziny, Rozworzyn, Przecław
Jezierski - Brzeziny, Rozworzyn
Wacławek - Chrusty
Dziedzic (Dziedziczak) - Rozworzyn, Przecław
Fijałkowski - Olsza, Mroga, Rogów
Solarek - Żakowice
Kuta - Brzeziny, Przecław
Jóźwik - Brzeziny, Przecław
Wojtasiak (Wojtasik) - Brzeziny, Przecław
Kołodziejczak - Rogów, Jeżów
Garnysz (Garnisz) - Brzeziny, Przecław
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Mazuchowski - i inne
Moderator: Moderatorzy
-
Re: Mazuchowski - i inne
Witam, moi Solarkowie pochodzą z Jaroszek, więc niedaleko Żakowic. Moja prababka Janina Solarek urodziła się w Jaroszkach i potem wzięła ślub z Marianem Rzepeckim w Koluszkach. Miała rodzeństwo: Polę, Stanisława, Władysława i jeszcze dwoje, których imion nie znam. Rodzicami byli Antoni i Marianna Solarkowie.
Pozdrawiam,
Karolina
Pozdrawiam,
Karolina
-
AUTOR TEMATU - Posty: 1348
- Podziękował/a: 145 razy
- Podziękowano: 322 razy
- Kontakt:
Dziękuję za informację
Aż zdębiałem widząc swoje nazwisko w nowych postach bo myślałem, że nikt z sąsiedztwa rodziną się nie interesuje.
Jeśli o Solarków idzie, to dość często spotykane nazwisko w okolicy Koluszek i Brzezin. W tym konkretnym wypadku mam niestety tylko jedną osobę (Katarzyna Solarek) i żadnych bliższych danych. Katarzyna wzięła ślub w 1873 w Żakowicach z bratem stryjecznym mojego dziadka.

Aż zdębiałem widząc swoje nazwisko w nowych postach bo myślałem, że nikt z sąsiedztwa rodziną się nie interesuje.
Jeśli o Solarków idzie, to dość często spotykane nazwisko w okolicy Koluszek i Brzezin. W tym konkretnym wypadku mam niestety tylko jedną osobę (Katarzyna Solarek) i żadnych bliższych danych. Katarzyna wzięła ślub w 1873 w Żakowicach z bratem stryjecznym mojego dziadka.
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski
-
Z tej linii na razie tak daleko nie zaszłam. Ale jak już jesteśmy w temacie - wiem, że żona kuzyna jest z domu Kuty, mogę popytać. A tak dodatkowo moja 4xprababcia Salomea Kunecka zd. Kowalczyk ur. 1829 córka Tomasz (ur. 1785) i Ewy Kucińszczanki (ur. 1789), który to jej ojciec był synem Mateusza Kowalczyka i Wiktorii Sołtysówny. Może coś z tego wyjdzie ;)
Pozdarwiam,
Karolina
Pozdarwiam,
Karolina