UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Jarocki Chadzynski Aksamitowski Skulski Chodakowski + inne
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 1467
- Podziękował/a: 70 razy
- Podziękowano: 169 razy
Jarocki Chadzynski Aksamitowski Skulski Chodakowski + inne
Jarocki, Chadzyński, Aksamitowski, Skulski, Chodakowski,
Miedzyrzec Podlaski, Warszawa, Czestochowa i okolica, Ziemia Stezycka, Mazowsze, woj. lubelskie
Jardel, Baranski, Gorni(e)siewicz, Bochenek, Szleffel
Rakow i Szydłow- kieleckie
Swierczynski Beyer (Bajer) Bobr Radwan Kami(e)nski
Parafia Rozprza, parafia Winnica, Piotrkow Trybunalski, Warszawa, parafia Milejow
Gorzuchowski, Studzinski, Stryjaszewski, Maciejewski
Parafia Rdutow, Lublin, Piaski Szlacheckie, Wisztyniec (Litwa)
Poturski / Poturska - gdzie ?
Bozenna
Miedzyrzec Podlaski, Warszawa, Czestochowa i okolica, Ziemia Stezycka, Mazowsze, woj. lubelskie
Jardel, Baranski, Gorni(e)siewicz, Bochenek, Szleffel
Rakow i Szydłow- kieleckie
Swierczynski Beyer (Bajer) Bobr Radwan Kami(e)nski
Parafia Rozprza, parafia Winnica, Piotrkow Trybunalski, Warszawa, parafia Milejow
Gorzuchowski, Studzinski, Stryjaszewski, Maciejewski
Parafia Rdutow, Lublin, Piaski Szlacheckie, Wisztyniec (Litwa)
Poturski / Poturska - gdzie ?
Bozenna
Ostatnio zmieniony pt kwie 20, 2012 10:38 pm przez Bozenna, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Kontakt:
Bożenko!
W parafii Miedzna w pow. węgrowskim, w latach 1777-1889 występują następujące cztery śluby Chądzyńskich:
Chądzyński Jacek i Okulus Marianna 16/1834
Chądzyński Jan Hipolit i Głoć Karolina 13/1860
Nowoszewski Franciszek i Chądzyńska Albina 16/1864
Kozak Michał i Chądzyńska Elżbieta 27/1874
Jeśli sobie życzysz mogę podesłać treść tych aktów
Pozdrawiam
W parafii Miedzna w pow. węgrowskim, w latach 1777-1889 występują następujące cztery śluby Chądzyńskich:
Chądzyński Jacek i Okulus Marianna 16/1834
Chądzyński Jan Hipolit i Głoć Karolina 13/1860
Nowoszewski Franciszek i Chądzyńska Albina 16/1864
Kozak Michał i Chądzyńska Elżbieta 27/1874
Jeśli sobie życzysz mogę podesłać treść tych aktów
Pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Skorupski
www.it.pw.edu.pl/jsk/geneal
Pytanie Nr 1: Franciszek SKORUPSKI x Eleonora DOBROWOLSKA - ślub przed 1861 r. - ale gdzie ??
Jacek Skorupski
Pytanie Nr 1: Franciszek SKORUPSKI x Eleonora DOBROWOLSKA - ślub przed 1861 r. - ale gdzie ??
-
Chadzynski - Aksamitowski
Gosiu,
Niestety jeszcze za wczesnie, zebym wiedziala czy Ks. Konstanty Aksamitowski jest z mojej galezi. Jesli mozesz przekaz mi informacje, ktore masz. Bede Ci bardzo wdzieczna. Dziekuje za pomoc.
Jacek,
Bardzo prosze o kilka informacji, ktore znalazles o Chadzynskich. Zbieram wszystko, gdyz ciagle bladze.
Serdeczne dzieki
Bozenna
P.S. Czy masz jeszcze moj e-mail ?
Niestety jeszcze za wczesnie, zebym wiedziala czy Ks. Konstanty Aksamitowski jest z mojej galezi. Jesli mozesz przekaz mi informacje, ktore masz. Bede Ci bardzo wdzieczna. Dziekuje za pomoc.
Jacek,
Bardzo prosze o kilka informacji, ktore znalazles o Chadzynskich. Zbieram wszystko, gdyz ciagle bladze.
Serdeczne dzieki
Bozenna
P.S. Czy masz jeszcze moj e-mail ?
-
- Kontakt:
Akt małżeństwa 16/1834 Miedzna.
Data: 16.11.1834 Miedzna.
Pan młody: Jacek Chądzyński, mieszczanin rolnik z Miedzny, kawaler ur. w Lesno, s. Andrzeja i Marianny z Homczyny, już zmarłych, lat 26.
Panna młoda: Marcjanna Okulus, c. Sebastiana już zmarłego i Kunegundy z Onaszkiewiczów zamieszkałej w Miedznie, mieszczanka rolniczka z Miedzny, ur. Miedzna, lat 18.
Świadkowie: Józef Skrzyszewski lat 25 i Franciszek Batorowicz lat 30, mieszczanie rolnicy z Miedzny.
Pozdrawiam
Data: 16.11.1834 Miedzna.
Pan młody: Jacek Chądzyński, mieszczanin rolnik z Miedzny, kawaler ur. w Lesno, s. Andrzeja i Marianny z Homczyny, już zmarłych, lat 26.
Panna młoda: Marcjanna Okulus, c. Sebastiana już zmarłego i Kunegundy z Onaszkiewiczów zamieszkałej w Miedznie, mieszczanka rolniczka z Miedzny, ur. Miedzna, lat 18.
Świadkowie: Józef Skrzyszewski lat 25 i Franciszek Batorowicz lat 30, mieszczanie rolnicy z Miedzny.
Pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Skorupski
Jacek Skorupski
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 7 razy
Witam
Nazwisko Aksamitowski w wieku XIX pojawia się w księgach metrykalnych parafii żelechowskiej (woj. lubelskie).
21 X 1891 r., urodzona prawdopodobnie w r. 1865 Anna Aksamitowska c. Wincentego Aksamitowskiego i Franciszki z Ostałowskich z Huty Żelechowskiej zawarła w kościele żelechowskim związek małżeński z Pawłem Grzybem ur. w r. 1854 w Kotłówce, s. Jakuba i Józefy z Kiliszków
Pozdrawiam
Jacek Ducki
Nazwisko Aksamitowski w wieku XIX pojawia się w księgach metrykalnych parafii żelechowskiej (woj. lubelskie).
21 X 1891 r., urodzona prawdopodobnie w r. 1865 Anna Aksamitowska c. Wincentego Aksamitowskiego i Franciszki z Ostałowskich z Huty Żelechowskiej zawarła w kościele żelechowskim związek małżeński z Pawłem Grzybem ur. w r. 1854 w Kotłówce, s. Jakuba i Józefy z Kiliszków
Pozdrawiam
Jacek Ducki
-
- Kontakt:
Przepraszam, że tak "cykam" po jednym, ale mam krótkie odcinki wolnego czasu.
Akt małżeństwa 13/1860 Miedzna.
Data: 7.2.1860 Miedzna.
Pan młody: Jan Hipolit Chądzyński, kawaler rolnik, ur. w Miedznie, s. Jacka i Marianny Okulus, lat 24 zam. Miedzna.
Panna młoda: Karolina Głoć, panna ur. Miedzna, c. Macieja i Józefy Szkopik, lat 25 zam. Miedzna.
Akt małżeństwa 13/1860 Miedzna.
Data: 7.2.1860 Miedzna.
Pan młody: Jan Hipolit Chądzyński, kawaler rolnik, ur. w Miedznie, s. Jacka i Marianny Okulus, lat 24 zam. Miedzna.
Panna młoda: Karolina Głoć, panna ur. Miedzna, c. Macieja i Józefy Szkopik, lat 25 zam. Miedzna.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Skorupski
Jacek Skorupski
-
I jeszcze raz serdecznie dziekuje, Jacek, wszystko jest dla mnie wazne,gdyz moja tajemnica to:
Konstanty Jarocki ur. w 1829-1830r (ale gdzie?)
i Waleria Maria Adolfina Chadzynska ur. w 1833r -Nowa Wies , parafia Biala (Ziemia Czestochowska)
slub w 1852 roku, ale gdzie ?
W 1853 roku zamieszkali w Miedzyrzecu Podlaskim.
Serdecznosci
Bozenna
Konstanty Jarocki ur. w 1829-1830r (ale gdzie?)
i Waleria Maria Adolfina Chadzynska ur. w 1833r -Nowa Wies , parafia Biala (Ziemia Czestochowska)
slub w 1852 roku, ale gdzie ?
W 1853 roku zamieszkali w Miedzyrzecu Podlaskim.
Serdecznosci
Bozenna
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 9:49 am przez Bozenna, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Swierczynski Bajer Bobr Radwan Kami(e)nski
Parafie - Swierczynski Beyer (Bajer) Bobr Radwan Kami(e)nski:
Rozprza
Wolborz
Winnica
Piotrkow Trybunalski
Kalisz
Warszawa
Milejow kolo Piotrkowa
Rozprza
Wolborz
Winnica
Piotrkow Trybunalski
Kalisz
Warszawa
Milejow kolo Piotrkowa
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 9:50 am przez Bozenna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Podziękował/a: 108 razy
- Podziękowano: 17 razy
Re: Jarocki Chadzynski Aksamitowski Skulski Chodakowski + in
Bozennko czy zgon Wincentego Aksamitowskiego, zm w 1828r w Warszawie ,męża Anny z Jakszewskich a pochodzącego z Podlasia to masz?
Danka
Danka
-
Re: Jarocki Chadzynski Aksamitowski Skulski Chodakowski + in
Tak, Danusiu, mam ten akt zgonu.
Slicznie dziekuje za pamiec,
Bozenna
Slicznie dziekuje za pamiec,
Bozenna
"moja bieda" - Księgi metrykalne 4-ego Pułku Strzelców Pieszych 1820 -1832, Twierdza Zamość, kapelan Kajetan Strasz - gdzie ?
-
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 14 razy
Re: Jarocki Chadzynski Aksamitowski Skulski Chodakowski + inne
Witam
Może się przyda:
akt zgonu nr 35, Franciszki Aksamitowskiej.
Pozdrawiam Marianna.
http://www.szukajwarchiwach.pl/62/1571/ ... 4J5aMAfxSg
Może się przyda:
akt zgonu nr 35, Franciszki Aksamitowskiej.
Pozdrawiam Marianna.
http://www.szukajwarchiwach.pl/62/1571/ ... 4J5aMAfxSg