Witam, poszukuję informacji o rodzinie pradziadka Bronisław Aleksander urodzony 10.08.1907 w Zarzeczu lub Jarosławiu(wynika tak z aktu zgonu z obozu Stutthof) syn Jana i Agnieszki z domu Bielecka.
Pozdrawiam
-- Post scalono 25 sty 2016, 12:57 --
Oprócz rodziny Aleksander poszukuję również informacji na temat rodziny Leszczyńskich rodziców Heleny
Rodzice Stanisław Leszczyński ?-? Kazimiera Leszczyńska z domu Kosk ?-1956
Helena Aleksander z domu Leszczyńska 1904-1980 miała 3 siostry Jadwiga Miłkowska 1908-1992 ,Janina Poniatowska 1909-1992, Maria Kwiecień 1914-2007 i brata Stanisław Leszczyński ?-?
Mąż Bronisław Aleksander
Pozdrawiam
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Szukam informacji na temat rodziny Aleksander
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 4 razy
- Podziękowano: 15 razy
Re: Szukam informacji na temat rodziny Aleksander
jezeli Zarzecze to moze chodzic o potomka osadników józefińskich sprowadzonych na Sądecczyzne w końcu XVIII wieku. To znane nazwisko na Sądecczyźnie
Poszukiwane rodziny: Pawłowski - Skrzętla, Tęgoborze- i powiat sądecki
Bednarek- Michalczowa, Łososina Dolna (Jakubkowice) i powiat sądecki
Kalata- Zaskale, Szaflary - i powiat nowotarski
Strama - Maruszyna - i powiat nowotarski
Bednarek- Michalczowa, Łososina Dolna (Jakubkowice) i powiat sądecki
Kalata- Zaskale, Szaflary - i powiat nowotarski
Strama - Maruszyna - i powiat nowotarski
Re: Szukam informacji na temat rodziny Aleksander
Nie wiem, wiem że mój pradziadek według prababci pochodził z Zazrzecza według obóz z Jarosławia. I gdyby szukać według informacji zdobytych z gazety z 1948 roku Wywodzili się z Cieszacina