UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Mirkowska Elżbieta - poszukuję aktu zgonu

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
rafael
Podziękował/a: 23 razy
Podziękowano: 12 razy

Mirkowska Elżbieta - poszukuję aktu zgonu

Post autor: rafael » sob sty 23, 2016 2:04 pm

Witam,

Postanowiłem napisać, ponieważ od jakiegoś czasu poszukuję aktu zgonu swojej 4xpra babci Elżbiety Mirkowskiej (zd. Petrykowskiej).
Wraz z mężem i dziećmi często przenosili się między parafiami.
Oto kilka dat jej z życia:
1812r. - ur. w par. Sobików jako córka Urbana i Marianny z Doboszów Petrykowskich;
1828r. - Chynów, ślub z Wojciechem Mirkowskim;
1830-1841 - ur. dzieci w Chynowie;
1839, 1844 - śmierć teściów, par. Piaseczno;
1845r. - ur. córki w par. Prażmów;
1849 - śmierć taty w Chynowie:
1848, 1854 - ur. dzieci w par. Jazgarzew:
1850r. - ślub syna w Chynowie, po tym syn przeniósł się do par. Goszczyn;
1856r. - śmierć męża, par. Jazgarzew;
1860r. - ślub córki, par. Jazgarzew;
1861r. - śmierć syna, par. Jazgarzew;
1863r. - śmierć syna, par. Piaseczno;
1866r. - ślub córki, par. Piaseczno, w akcie napisane, że Elżbieta mieszka w Zawodnem (par. Prażmów);
1880r. - śmierć zamężnej córki Marianny, par. Prażmów - w akcie, że jest córką rodziców zmarłych, mieszkających w par. Jazgarzew.

Przejrzałem akta z parafii: Chynów, Jazgarzew, Piaseczno i Prażmów. Niestety nie udało mi się odnaleźć jej kolejnego ślubu (jeśli taki był), ani aktu zgonu. Może coś przeoczyłem, sam nie wiem.
Jeśli ktoś trafi przy okazji swoich poszukiwań na moją praprapraprababcię, to będę wdzięczny za informację.
Pozdrawiam
Rafał

Mój "problem":
par. Błotnica - poszukiwane księgi sprzed 1808r. z powodu gniazda rodzinnego moich kilku gałęzi przodków
Ossów (obecnie Stary Osów)- może ktoś natknął się w innych parafiach?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”