UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Klimczak,Ceroń,Czyżewski,Zwierz,Kłodawski,Kozłowski

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)
Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
mena_u
Podziękował/a: 23 razy
Podziękowano: 7 razy

Klimczak,Ceroń,Czyżewski,Zwierz,Kłodawski,Kozłowski

Post autor: mena_u » śr sie 13, 2008 11:10 pm

Witam!
Szukam rodziny
Klimczak- Wielenin,Psary (pow.turecki), Zimotki ,Słomów Kościelny i okolice (Wielkopolska) Żyrardów i okolice,Warszawa
Kłodawscy-j.w
Ceroń - Dębica,Krosno i okolice(Podkarpackie) i Warszawa i okolice
Czyżewski(a)- Mińsk Mazowiecki i okolice,Pokrzywnik,Zagościniec,Warszawa
Zwierz - Mińsk Mazowiecki i okolice,Pokrzywnik,Zagościniec (Mazowieckie),a także Chojnik,Morąg i okolice (Warmia i Mazury)
Moje największe utrapienie-dwie oddzielne gałązki
Kozłowscy(po mieczu)- Chojnik,Morąg i okolice (Warmia i Mazury),Mińsk Mazowiecki i okolice,Pokrzywnik,Zagościniec Warszawa i całe woj.Mazowieckie?
Kozłowscy(po kądzieli)- Warszawa i okolice

Poszukuję osób noszących takie nazwiska albo posiadających takie nazwiska w swoich drzewach:
Będę wdzięczna za każdą informację na temat w/w nazwisk

Dopisane- więcej informacji na temat mojej wiedzy o Ceroniach i Kozłowskich(po kądzieli) niżej.

Pozdrawiam Marzena
Ostatnio zmieniony pn sty 17, 2011 11:47 pm przez mena_u, łącznie zmieniany 6 razy.
Pozdrawiam Marzena Urbańska

Abramowski Bereda Ceroń Cyranowski Czyżewski Dmowski-Czyż Grzelak Grzybowski Karcz Kazanowski Klimczak Kłodawski Komoda Kozłowski Kudelski Kulesza Łaziński Michalski Milewski Mroczek Murawski Suchocki Wąsowski Zbrożek Zwierz

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
mena_u

Re: Klimczak,Ceroń,Czyżewski,Zwierz,Kłodawski,Kozłowski

Post autor: mena_u » wt sie 19, 2008 12:28 am

micali pisze:Kozłowski to nazwisko panieńskie mojej mamy, mam sporo informacji do 1800 roku wszyscy urodzeni w Lebiedzina parafia Krasnybór, obecnie powiat Augustów
Pozdrawiam Ala
Witam!
Dziękuję za informację :) Na temat nazwiska Kozłowski wiem niewiele :( .Jedynie tylko ,że jest to nazwisko panieńskie mojej praprababci Katarzyny zd.Kozłowska po mężu ?, ur.1865 r ,miejsca urodzenia nie udało mi się jeszcze do tej pory ustalić :( .Mieszkała w Warszawie
Ostatnio zmieniony pt lis 18, 2011 7:35 pm przez mena_u, łącznie zmieniany 4 razy.

Abramowski Bereda Ceroń Cyranowski Czyżewski Dmowski-Czyż Grzelak Grzybowski Karcz Kazanowski Klimczak Kłodawski Komoda Kozłowski Kudelski Kulesza Łaziński Michalski Milewski Mroczek Murawski Suchocki Wąsowski Zbrożek Zwierz

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
mena_u

Re: Klimczak,Ceroń,Czyżewski,Zwierz,Kłodawski,Kozłowski

Post autor: mena_u » pt sty 14, 2011 12:59 pm

Odkopałam temat z myślą ,że być może, dzięki większemu naświetleniu mojej wiedzy (na dzień dzisiejszy)na temat nazwisk Ceroń i Kozłowska /i uda mi się dzięki Wam ruszyć z miejsca w poszukiwaniach moich przodków oraz ich krewnych i spowinowaconych, a także uzyskać jakiekolwiek informacje o osobach noszących nazwiska Ceroń i Kozłowska/i głównie z Warszawy, Dębicy ,Krosna i okolic.

Po kądzieli
Pradziadkowie: Stanisław Ceroń ( 1896 r. gdzie?- 1948 r. zm. w Warszawie ) & Marianna Kozłowska (1895 r. gdzie?- 1986 r. zm. w Warszawie)

Dzieci Stanisława i Marianny:
1.Stanisława (ur.1915) ,
2.Ryszard (1920 – 1992 zm. w Warszawie),
3.Marian( ur.1922-zm?),
4.Stefan (1924 r.- 1994r.zm. w Warszawie)
5.Halina(1929 r. w Warszawie, zmarła 1972 r.w Warszawie)- moja babcia
6.Pelagia (ur.1927r.-zm.?),
7. Władysława(ur.1932r.-zm. w Warszawie)
Wszyscy urodzeni w Warszawie na Gęsiej

Co do tej pory wiem na temat dzieci Stanisława i Marianny:

Wszyscy w 1940 r .wypędzeni z Gęsiej, gdzie?(księgi meldunkowe z ul. Gęsiej ,nie zachowały się)
Ryszard –stracił palce u ręki, pracując w fabryce jakiej i gdzie ? w trakcie II Wojny Światowej.
Marian-przeniósł się po II Wojnie Światowej (lub w trakcie) do Dębicy woj. Podkarpackie, powiat dębicki, tam urodziły mu się dzieci: Kazimierz , Ryszard i prawdopodobnie Mieczysław.
Kazimierz ma (lub miał- bo być może nie żyje) prawdopodobnie dwoje dzieci: córka Katarzyna ? i syn ?,mieszkał lub nadal mieszka w Krośnie.
Stefan prawdopodobnie miał - 9 żon (takie chodzą słuchy- trochę nieprawdopodobne ) pierwsza Józefa ?, ostatnia Barbara?
Władysława miała 3 mężów ,z pierwszym jedną córkę, z drugim trzy córki – Halinę, Teresę i Elżbietę oraz jednego syna Wiesława-zginął śmiercią tragiczną w wieku 9 lat (w roku 1960)

Pra-pradziadkowie: Władysław Ceroń (ur.1867 r.) & Katarzyna Kazanowska (ur.1870 r.) - rodzice Stanisława

Rodzeństwo Stanisława : ?

Pra-pradziadkowie : NN & Józefa Kozłowska - rodzice Marianny

Rodzeństwo Marianny : ?

Będę wdzięczna za wszelką pomoc i informacje. :kwitnie:

Pozdrawiam serdecznie
Marzena

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”