Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1891
Miejscowość: Repty Stare
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Karl
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Hetmanczyk
Link do zdjęcia: https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... ,361937901
Bardzo prosze o tlumaczenie aktu slubu Karola Hetmanczyka z Johanna Gocyla, rodzicow mojej Marty z poprzedniego tematu. To akt slubu nr 3 ze stycznia, ale nie wiem ktorego dnia. Z boku po prawej stronie jest wiek nowozencow, ale nie wiem czy 25 lat to Johanna czy Karl.
Z gory slicznie dziekuje
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Repty Stare-Hetmanczyk-Karl-1891
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 168
- Podziękował/a: 60 razy
- Podziękowano: 14 razy
-
- Podziękował/a: 91 razy
- Podziękowano: 189 razy
Re: Repty Stare-Hetmanczyk-Karl-1891
19 stycznia 1891
zostali kawaler Carl Hetmanczyk , syn po zmarlym Albercie i panna Johanna Gocyla, corka Franz`a Gocyla przez miejscowego ksiedza Ciusske? zaslubieni . Swiadkami byli Banjamin Duda , Albert Treffon
on 25, ona 28 lat
do tego poprzedniego aktu * - najczesciej zglaszali ojcowie, czasem polozne lub ktos z rodziny, a czasem i same matki
pozdrawiam Beata
zostali kawaler Carl Hetmanczyk , syn po zmarlym Albercie i panna Johanna Gocyla, corka Franz`a Gocyla przez miejscowego ksiedza Ciusske? zaslubieni . Swiadkami byli Banjamin Duda , Albert Treffon
on 25, ona 28 lat
do tego poprzedniego aktu * - najczesciej zglaszali ojcowie, czasem polozne lub ktos z rodziny, a czasem i same matki
pozdrawiam Beata
-
AUTOR TEMATU - Posty: 168
- Podziękował/a: 60 razy
- Podziękowano: 14 razy
Re: Repty Stare-Hetmanczyk-Karl-1891
Beato dziekuje slicznie:) Mam nastepny trop do poszukiwan:)
Pozdrawiam Sylwia
Pozdrawiam Sylwia
pozdrawiam
Sylwia Dudek (Belkot)
Sylwia Dudek (Belkot)