UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Wereszczynski, Czarnecki
Moderator: Moderatorzy
Wereszczynski, Czarnecki
szukam Wereszczynskich i Czarneckich na Wolyniu.
Jesli cos wiadomo prosze o kontakt.
Jesli cos wiadomo prosze o kontakt.
-
- Podziękował/a: 73 razy
- Podziękowano: 46 razy
Re: wereszczynski
Witaj w naszym gronie!
W "Czy wiesz kto to jest?" z 1938r jest: Czarnecki Stanislaw Edward *26.4.1892 na Ukrainie, dr medycyny, mieszkal w Wilnie; Czarnecki Stefan Adam *1.1.1889 we Lwowie, syn Wlodzimierza i Zofii z Wagnerow,dr praw; jest tez Czarnocki Stefan, inz. rolnik, *1897 w Bilce, pow. zytomierski, zam. w Krzemiencu. Jesli ktorys biogram Cie interesuje, napisze.
Powodzenia w poszukiwaniach! Grazyna
W "Czy wiesz kto to jest?" z 1938r jest: Czarnecki Stanislaw Edward *26.4.1892 na Ukrainie, dr medycyny, mieszkal w Wilnie; Czarnecki Stefan Adam *1.1.1889 we Lwowie, syn Wlodzimierza i Zofii z Wagnerow,dr praw; jest tez Czarnocki Stefan, inz. rolnik, *1897 w Bilce, pow. zytomierski, zam. w Krzemiencu. Jesli ktorys biogram Cie interesuje, napisze.
Powodzenia w poszukiwaniach! Grazyna
Grazyna Kozlowska
Szukam:Bielik, Kowalski/a, Kozera, Kozłowski/a, Łach, Paradowski/a, Stypal, Szafarski/a -Małopolska
Szukam:Bielik, Kowalski/a, Kozera, Kozłowski/a, Łach, Paradowski/a, Stypal, Szafarski/a -Małopolska
Re: Wereszczynski
Wereszczynski Stefan zm.Zalawiszcze gm.Antonowka pow.Sarny.
Pochowany w Wlodzimiercu ,okolo 1914 r. Jego zona Sabina z Czarneckich zm. okolo 1940 r , pochowana w Antonowce.
Kim byli rodzice Stefana i Sabiny ?
Pochowany w Wlodzimiercu ,okolo 1914 r. Jego zona Sabina z Czarneckich zm. okolo 1940 r , pochowana w Antonowce.
Kim byli rodzice Stefana i Sabiny ?
-
- Podziękowano: 153 razy
Re: Wereszczynski, Czarnecki
Znalazłem w miejscowości Łęki Strzyżowskie akt urodzenia z 1792 roku w którym chrzestną jest Helena Weresczyńska
heres in Wysoka.
heres in Wysoka.
Mieczysław
dowiedzialam sie ,ze stefan wereszczynski mial siostre franciszke.franciszka wyszla za jozefa czarneckiego.mieszkali w Zalawiszczach gm.Antonowka pow.Sarny.poszukuje tez Teolile Wereszczynska,ktora wyszla za Miszkiewicza.
skad Wereszczynscy wzieli sie na Wolyniu.
skad Wereszczynscy wzieli sie na Wolyniu.

To proste. Z Wereszczyna do Bugu to mniej niz 30 km a za Bugiem juz Wolyn

Zbyszek Maderski
-
Warto skontaktować się z rodziną Wereszczyńskich zam Nowa Wieś Mała koło Lewina Brzeskiego.Oni pochodzili ze wschodu.
Mieczysław
tym razem poszukuje wiadomosci o Adamie Czarneckim,ktory podobno byl wybrany do sejmu lub senatu w okresie miedzywojennym
mieszkal w Zalawiszczch -gm.antonowka ,pow.sarny
czy wiadomo gdzie i kiedy zmarl
sonia
mieszkal w Zalawiszczch -gm.antonowka ,pow.sarny
czy wiadomo gdzie i kiedy zmarl
sonia
-
W Jaśle w 1883 ur.Julia c.Ferdynanda Wereszczyńskiego i Anny Roth,.Nie wiadomo gdzie się urodził Ferdynand.Był synem Mikołaja.
Franciszka Wereszczyńska córka Leona(ekonoma),żona Karola Bochińskiego,w 1843 urodziła się im córka Laura.
W Pruchniku były zapowiedzi w 1857 Ignacego Wereszczyńskiego,w 1826 Antoniego,a w 1841 Szymona.
Mieczysław
Franciszka Wereszczyńska córka Leona(ekonoma),żona Karola Bochińskiego,w 1843 urodziła się im córka Laura.
W Pruchniku były zapowiedzi w 1857 Ignacego Wereszczyńskiego,w 1826 Antoniego,a w 1841 Szymona.
Mieczysław
Mieczysław
Witam
Tez interesuje mnie rodzina Czarneckich na Wolyniu. Wiem ze były co najmniej dwie linie które mam w swoich zapiskach. Jedna spokrewniona druga bez pokrewieństwa. Obydwie zamieszkiwaly w Wisniowcu lub okolicach do 1939 roku. Zainteresowanym sluze informacja, jednocześnie kazda informacja jest dla mnie bardzo istotna.
Tez interesuje mnie rodzina Czarneckich na Wolyniu. Wiem ze były co najmniej dwie linie które mam w swoich zapiskach. Jedna spokrewniona druga bez pokrewieństwa. Obydwie zamieszkiwaly w Wisniowcu lub okolicach do 1939 roku. Zainteresowanym sluze informacja, jednocześnie kazda informacja jest dla mnie bardzo istotna.