Mily jestes ogromnie! Mlodsza to ja jestem...... stazem na 4Genie!

Pozdrawiam. Grazyna
Moderator: Moderatorzy
Grazyna Kozlowska pisze:Krzysiu, bardzo prosze o: Helena, Stanislaw i Tadeusz Podbielska/i.
Mily jestes ogromnie! Mlodsza to ja jestem...... stazem na 4Genie!
Pozdrawiam. Grazyna
Mykita pisze:Krzysztofie, czy moge miec ponownie prosbe o sprawdzenie nazwiska, tym razem, Bok (Bock). Przede wszystkim Jan Chryzostom i Katarzyna (lub Karolina)?
Gosia
Krzysiu!Krzysztof Rondo pisze:Jeszcze nie. Mam stały kontakt z zaprzyjaźnionym właścicielem krakowskiej księgarni, który wie, że czekam na kolejny tom (nawet niedawno zadałem mu podobne pytanie) ale podobno są jakieś problemy i to nie ze strony wydawcy. Jak tylko uda mi się tom IV zakupić dam Ci znać. Jest to b. przydatne dzieło, wydaje mi się, że wiele osób to zauważyło i zachęciło do zakupu.
Ja szukałem kiedyś informacji nt 3xprababki, której miejsca zgonu nijak nie mogłem ustalić i... to był strzał w 10-kę. Poza tym znalazłem tam wiele innych informacji o krewnych ale także i informacji o ich życiu (np. w nekrologach wymienione zostały, z imienia i nazwiska, wszystkie dzieci zmarłej z określeniem ich aktualnych miejsc zamieszkiwania. Jestem fanem tego opracowania i zachęcam wszystkich, którzy genealogią zajmują się poważnie aby zakupiły to opracowanie, jego wartość w pełni można ocenić jedynie wertując wielokrotnie to dzieło.![]()
Krzysztof
Serdecznie witam i pozdrawiam.Krzysztof Rondo pisze:Jerzy; a konkretnie co Cię interesuje z tego czwartego tomu? Tom IV obejmuje lata 1859-1861.
Krzysztof