Można wiedzieć w jaki sposób miałeś zapisanych chrzestnych PhpGedView? Transfer pomiędzy PhpGedView a webtrees polega w dużej mierze na kopiowaniu bazy danych i konwersji jej struktury do potrzeb webtrees. Z tego co się orientuję transfer nie pomija zapisanych chrzestnych. Być może byli zapisani w jakiś nietypowy sposób.Topol pisze:ale nie przeniosło mi chrzestnych z PhpGedView
i myślałem, że coś namieszałem w ustawieniach.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Webtrees
Moderator: Moderatorzy
Re: webtrees
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 40 razy
Witam,

Część pliku GEDCOM wyglądała tak:
1 CHR
2 DATE 15 MAY 1842
2 PLAC Jeżewo, pow. Świecie
2 w Kościele pw. Trójcy Świętej
2 Chrzestni Jozef Rembalski, Anna Kilichowska
W PhpGedView, lepiej albo gorzej, ale działało
a po eksporcie pliku *.ged do webtrees niestety nie działa.
Znalałem, że powodem był stary plik *.ged (stara wersja) z programu źródłowego,
w nowej wersji jest zastosowana funkcja "2 _GODP" - daje to wpis: Rodzic chrzestny:
Lepiej będzie za pomocą "powiązań"
Znowu się czegoś nowego uczę - dzięki za wskazówki
teraz widzę, że mój sposób zapisywania chrzestnych był nietypowywooc pisze: ... Być może byli zapisani w jakiś nietypowy sposób.

Część pliku GEDCOM wyglądała tak:
1 CHR
2 DATE 15 MAY 1842
2 PLAC Jeżewo, pow. Świecie
2 w Kościele pw. Trójcy Świętej
2 Chrzestni Jozef Rembalski, Anna Kilichowska
W PhpGedView, lepiej albo gorzej, ale działało
a po eksporcie pliku *.ged do webtrees niestety nie działa.
Znalałem, że powodem był stary plik *.ged (stara wersja) z programu źródłowego,
w nowej wersji jest zastosowana funkcja "2 _GODP" - daje to wpis: Rodzic chrzestny:
Lepiej będzie za pomocą "powiązań"
Znowu się czegoś nowego uczę - dzięki za wskazówki

Witam.
Co może być powodem pojawiania się podczas zakładania nowego konta (tylko gdy opcje dostępu do drzewa ustawione są - "Wymagaj autoryzacji gościa" - Tak) błędu j.n.?
"ERROR 8: Undefined variable: SHOW_REGISTER_CAUTION
0 Error occurred on line 378 of file login.php
Notice: Undefined variable: SHOW_REGISTER_CAUTION in /home/users/.../login.php on line 378"
Co może być powodem pojawiania się podczas zakładania nowego konta (tylko gdy opcje dostępu do drzewa ustawione są - "Wymagaj autoryzacji gościa" - Tak) błędu j.n.?
Notice: Undefined variable: SHOW_REGISTER_CAUTION in /home/users/.../login.php on line 378"
Właśnie ustawienie opcji "Wymagaj autoryzacji gościa" - Tak powoduje wyświetlanie błędu. Poza wyświetleniem błędu nic poważnego się nie dzieje. Jest to już znany problem.paweluk55 pisze:Witam.
-
- Podziękował/a: 13 razy
- Podziękowano: 15 razy
- Kontakt:
Ukazała się wersja 1.4.2
Pozdrawiam, Wojtek
-------------------------
https://wojciechgracz.pl
Taki już los poszukiwaczy, zanim się znajdzie grudkę złota, trzeba przesiać tony piasku.
-------------------------
https://wojciechgracz.pl
Taki już los poszukiwaczy, zanim się znajdzie grudkę złota, trzeba przesiać tony piasku.
-
AUTOR TEMATU - Posty: 361
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 6 razy
- Kontakt:
Na stronie webtrees.net widnieje info o wersji 1.4.3 (ale nie ma pliku do pobrania) oraz pojawił się "grunt" pod wersję 1.5.xwuja pisze:Ukazała się wersja 1.4.2
Wersja 1.4.3 dostępna jest do pobrania z:
https://launchpad.net/webtrees/1.4/1.4. ... -1.4.3.zip
W wersji 1.4.2 występował problem z dodawaniem dzieci.
https://launchpad.net/webtrees/1.4/1.4. ... -1.4.3.zip
W wersji 1.4.2 występował problem z dodawaniem dzieci.
-
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /users/rrafaell/www/webtrees/includes/functions/functions.php on line 840
Fatal error: Call to a member function getClientIp() on a non-object in /users/rrafaell/www/webtrees/includes/session.php(337) : runtime-created function on line 1
Co to za błąd? Jak go zlikwidować?
Został przekroczony maksymalny czas na wykonanie skryptu, który u Ciebie wynosi 30 sekund. Można to zmienić w ustawieniach serwera, w większości przypadków wystarczy 60 sekund.
-
- Kontakt:
-
- Podziękowano: 2 razy
- Kontakt:
Re: Webtrees
Dzięki za info
Zaktualizowałem z 1.4.3 i co prawda coś nie bardzo chce działać, ale zaraz z tym będę walczył.

Zaktualizowałem z 1.4.3 i co prawda coś nie bardzo chce działać, ale zaraz z tym będę walczył.
-
- Kontakt:
A do której wersji zaktualizowałeś. Jeśli do 1.5.0 to musisz włączyć php 5.3 na serwerze.radekp pisze:Dzięki za info![]()
-
- Kontakt:
Zaktualizowałem do wersji 1.5.0. Okazało się, że problem spowodowały 2 dodatkowe moduły - fancy tree view i simple pages. Na razie je usunąłem i śmiga 

-
- Kontakt:
Już są nowsze wersje.rrafaell pisze:Pojawiła się wersja 1.4.4 oraz 1.5.0.
Mam pytanie - zainstalowałem wersję 1.5.1. Efektem tego jest jedynie nagłówek i stopka. Nie ma żadnych wcześniej wyświetlanych modułów ze strony głównej. Brak jest także informacji przeglądając strony indywidualne.
Co zrobiłem nie tak?
-
- Kontakt:
Sprawdż czy w "Zmień bloki na stronie" nie wystarczy dodać moduły ponownie. Zrobię dzisiaj aktualizację to zobaczę jak u mnie to będzie wyglądało.rrafaell pisze:Już są nowsze wersje.rrafaell pisze:Pojawiła się wersja 1.4.4 oraz 1.5.0.
Mam pytanie - zainstalowałem wersję 1.5.1. Efektem tego jest jedynie nagłówek i stopka. Nie ma żadnych wcześniej wyświetlanych modułów ze strony głównej. Brak jest także informacji przeglądając strony indywidualne.
Co zrobiłem nie tak?