UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
MyHeritage - zmiana?
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 272
- Podziękował/a: 8 razy
- Podziękowano: 19 razy
- Kontakt:
MyHeritage - zmiana?
Użytkowników opcji Premium w serwisie MyHeritage proszę o sprawdzenie, czy dobrze dostrzegam następującą zmianę (na niekorzyść oczywiście!). Otóż jeszcze 2 - 3 dni temu miałem możliwość szukania po nazwisku we wszystkich drzewach istniejących w serwisie, a dzisiaj mogę to zrobić wyłącznie w obszarze własnego drzewa 

-
- Podziękował/a: 18 razy
- Podziękowano: 18 razy
- Kontakt:
Re: MyHeritage - zmiana?
Sprawdzałem i wszystko jest ok, tzn. mogę szukać osób w drzewie po nazwisku.
-
- Kontakt:
We własnym (własnych) Tak! Jednak powtarzam, że mam na myśli przeszukiwanie po wszystkich drzewach w tym serwisie, również w tych, w których nie jesteśmy członkami!Alan_Jakman pisze:Sprawdzałem i wszystko jest ok, tzn. mogę szukać osób w drzewie po nazwisku.
-
- Podziękował/a: 18 razy
- Podziękowano: 18 razy
- Kontakt:
O to mi chodziłoJurek Plieth pisze:We własnym (własnych) Tak! Jednak powtarzam, że mam na myśli przeszukiwanie po wszystkich drzewach w tym serwisie, również w tych, w których nie jesteśmy członkami!Alan_Jakman pisze:Sprawdzałem i wszystko jest ok, tzn. mogę szukać osób w drzewie po nazwisku.

-
- Kontakt:
Niesamowite! Popatrz jak ja mam:Alan_Jakman pisze: O to mi chodziłoW innych drzewach, w których nie jestem członkiem, mogę normalnie wyszukać osoby po nazwisku.

Czyli mam tylko W mojej rodzinie
-
- Podziękował/a: 45 razy
- Podziękowano: 10 razy
Ja mam to samo.Wczoraj usiłowałam poszukać bo może w innych drzewach doszły poszukiwane nazwiska, ale niestety nie udało się ,wchodziły tylko z mojego drzewa.
Ela
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Świętokrzyskie: Pacholski - XVII-XIX w.
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Świętokrzyskie: Pacholski - XVII-XIX w.
-
- Podziękowano: 1 raz
Kliknij na górnym pasku >Genealogia< a następnie poniżej >Centrum Genealogiczne<
Powinno pomóc...
Powinno pomóc...
Z pozdrowieniami
Józef Święcicki
Szukam/mam: Święcicki oraz Dobrzański, Gromadzki, Kalinowski, Nakonowski, Rosiński, Sowiński, Szlejter i inne...
Józef Święcicki
Szukam/mam: Święcicki oraz Dobrzański, Gromadzki, Kalinowski, Nakonowski, Rosiński, Sowiński, Szlejter i inne...
-
- Podziękował/a: 7 razy
- Podziękowano: 7 razy
Szczerze mówiąc mnie wedle wskazówek Józefa szuka już pół godziny po mimo, że zawęziłem pole szukania i nic. Swoją drogą żałuję połączenia moich krewnych z MyHeritage straciłem wiele niezapisanych kontaktów...
Pozdrawiam
Stan
Pozdrawiam
Stan
Popek, Pawęzowska, Redo, Dąbrowska, Grabińska, Placek, Urbaniak, Laskowski, Mamaj
http://www.popek.info
Działoszyce, Dzierążnia, Sancygniów i okolice
http://www.popek.info
Działoszyce, Dzierążnia, Sancygniów i okolice
Jeszcze niedawno mogłem szukać w całej społeczności, a teraz niestety tylko w mojej rodzinie, dokładnie tak jak to Jurek Plieth przedstawił.
RAH Ryszard Antoni Henicz
Poszukuję nazwisko Henicz i inne podobne formy, Muszyński
Genealogia jest nauką cierpliwości
-
- Podziękował/a: 145 razy
- Podziękowano: 322 razy
- Kontakt:
A nie wygasła czasem ważność konta premium?
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski
-
- Kontakt:
Nie wygasła, bo wykupiłem ją góra 10 dni temu!wicy pisze:A nie wygasła czasem ważność konta premium?
-
- Podziękowano: 1 raz
Idąc ścieżką: >Genealogia - Wyszukiwanie - Wyszukaj przodków< faktycznie szuka długo.stan pisze:Szczerze mówiąc ... szuka już pół godziny ... i nic....
Lepiej iść: >Genealogia - Centrum Genealogiczne - Przeszukaj wszystkie drzewa...<
Jest różnica?
Z pozdrowieniami
Józef Święcicki
Józef Święcicki
Kolejne już ósme przejęcie!
MyHeritage przejął Geni.com, portal geenealogiczny z Los Angeles.
Geni.com powstał w 2007 roku, posiada bardzo dużą bazę w postaci 7 milionów użytkowników z całego świata, dzięki którym powstało 135 milionów profili.
Obie sieci społeczne będą prowadzone oddzielnie, drzewa nie zostaną przeniesione, ale dzięki przejęciu użytkownicy ortzymają możliwość obustronnego dopasowania swoich drzew genealogicznych.
Pozdrowienia
MyHeritage przejął Geni.com, portal geenealogiczny z Los Angeles.
Geni.com powstał w 2007 roku, posiada bardzo dużą bazę w postaci 7 milionów użytkowników z całego świata, dzięki którym powstało 135 milionów profili.
Obie sieci społeczne będą prowadzone oddzielnie, drzewa nie zostaną przeniesione, ale dzięki przejęciu użytkownicy ortzymają możliwość obustronnego dopasowania swoich drzew genealogicznych.
Pozdrowienia
RAH Ryszard Antoni Henicz
http://ebiznes-startup.businesstimes.pl ... yheritage/
"Serwis MyHeritage i Geni.com będą początkowo działać niezależnie."
Początkowo tak, w końcu to nie jest byle fraszka zintegrować z bazą kolejne 135mln profili.
Mnie interesuje to:
"MyHeritage zbada także dodatkowe sposoby, aby zwiększyć wartość dla swoich użytkowników, dając im możliwość dołączenia do drzewa genealogicznego całego świata tworzonego na Geni.com, zachowując pełną kontrolę nad ich oddzielnymi i prywatnymi drzewami genealogicznymi na MyHeritage."
Idea drzewa światowego do mnie przemawia, choć są tacy którzy w życiu nie podzielą się informacjami do wspólnego wora. Coś wiecie więcej, jak to w Geni działa?
"Serwis MyHeritage i Geni.com będą początkowo działać niezależnie."
Początkowo tak, w końcu to nie jest byle fraszka zintegrować z bazą kolejne 135mln profili.
Mnie interesuje to:
"MyHeritage zbada także dodatkowe sposoby, aby zwiększyć wartość dla swoich użytkowników, dając im możliwość dołączenia do drzewa genealogicznego całego świata tworzonego na Geni.com, zachowując pełną kontrolę nad ich oddzielnymi i prywatnymi drzewami genealogicznymi na MyHeritage."
Idea drzewa światowego do mnie przemawia, choć są tacy którzy w życiu nie podzielą się informacjami do wspólnego wora. Coś wiecie więcej, jak to w Geni działa?
-
- Podziękował/a: 31 razy
- Podziękowano: 16 razy
- Kontakt:
Odnoszę wrażenie, że drzewa na geni są bardziej otwarte.dpawlak pisze:
Moje drzewo na geni jest zintegrowane ze światowym. Po pierwsze osoby mogą się nie dublować jak w mh (obie strony muszą się zgodzić na ich scalenie). Po drugie, w zależności od ciągle zmieniających się regulacji ma/miałem dostęp do danych osób znajdujących się w drzewie światowym. Do osób nie występujących w światowym drzewie ma się dostęp tylko po opłaceniu subskrypcji (porównywalnej z mh). Ale są profile publiczne i schowane (jak to dziś działa nie wiem - jakoś nie mogę znaleźć tej opcji).
Tak jak niedawno pisałem na genealodzy, drzewo światowe to ponad 60 milionów osób (w chwili gdy piszę 65,868,254).
Od roku czy dwu lat do wczoraj bezpłatne drzewo mogło mieć do 100 osób, więc nie dopisywałem nikogo. Natomiast prezentacja drzewa i szybkość działania była dla mnie znacznie lepsza niż na mh.
Maciej