Podpowiedzcie mi co oznacza dokładniej skrót:
"Na wniosek P. K. M. O. B. E. L i D. O. w Kozienicach , myśl art 2 ust z dnia 28 X 1950 wpisuje się w akcie urodzenia imię ojca "Kazimierz"". Może ktoś z Was wie więcej niż wynika z tej adnotacji. Chodzi mi szczególnie o ten skrót cóż to za stwór? No i może o czym mówi ten art 2?
Z góry bardzo dziękuję
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
skrót w akcie urodzenia
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 155
- Podziękował/a: 117 razy
-
- Podziękował/a: 45 razy
- Podziękowano: 9 razy
Re: skrót w akcie urodzenia
Witaj,s_szpilska pisze: P. K. M. O. B. E. L i D. O.
Państwowa Komenda Milicji Obywatelskiej Biuro Ewidencji Ludności i Dowodów Osobistych - chyba

Jola
-
- Podziękował/a: 4 razy
- Podziękowano: 3 razy
Re: skrót w akcie urodzenia
Dzięki tym przepisom dopisywano imię nieznanych rodziców. W dokumentach np. w dowodzie osobistym zamiast nieznany ojciec wpisywano imię. Spotkałam się z takim wpisem przy akcie urodzenia imię dopisano na wniosek zainteresowanego.

Anna P

Anna P
Poszukuję jakichkolwiek informacji o: Walentym Kisiel i Józefa zd. Łubińska (ślub prawdopodobnie ok 1880 r.)
Rybusiewicz (Warszawa) Ścięgosz (Warszawa) Kisiel (Warszawa Potok-Marymont)
Rybusiewicz (Warszawa) Ścięgosz (Warszawa) Kisiel (Warszawa Potok-Marymont)