Witajcie,
Próbowałam przeszukać wątki w tej sprawie, ale nie doszukałam się. Moje pytanie - jak długo, mniej więcej, czeka się na odpowiedź z Bad Aroslen? Wysłałam wszystko poprzez formularz na ich stronie, dostałam maila potwierdzającego wysłanie moich wiadomości (8.01.2012) i na razie cisza.
Pozdrawiam,
Magda
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Bad Aroslen - jak długo czekaliście?
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 119
- Podziękował/a: 57 razy
- Podziękowano: 14 razy
Re: Bad Aroslen - jak długo czekaliście?
to zależy jak szybko znajdą...
Wysłałam zapytanie 13 mar 2011, w lipcu przysłali dodatkowe pytanie, odpowiedziałam i nadal czekam na znalezienie brata dziadka... Ale sprawa zaplątana, więc trwa.
Poprzednia sprawa poszła dużo szybciej, ale może dlatego, że przypuszczenia w którym obozie koncentracyjnym zginął okazały się prawdziwe. Teraz szukam członka rodziny, który podobno wojnę przeżył, ale nie wrócił do domu....
Reasumując - cierpliwości
Wysłałam zapytanie 13 mar 2011, w lipcu przysłali dodatkowe pytanie, odpowiedziałam i nadal czekam na znalezienie brata dziadka... Ale sprawa zaplątana, więc trwa.
Poprzednia sprawa poszła dużo szybciej, ale może dlatego, że przypuszczenia w którym obozie koncentracyjnym zginął okazały się prawdziwe. Teraz szukam członka rodziny, który podobno wojnę przeżył, ale nie wrócił do domu....
Reasumując - cierpliwości

Beata
-
- Podziękował/a: 6 razy
- Podziękowano: 2 razy
Witajcie!
W moim przypadku jest podobnie
17 listopada 2011 wysłałam prośbę
12 stycznie tego roku dostałam maila że po otrzymaniu mojego wniosku zabrali się do rozpatrzenia ale proszą o więcej danych,odpisałam tego samego dnia i czekam do dziś.Trzeba trochę czekać ale pewnie warto.Słyszałam że niektórzy czekali baardzo długo i kiedy stracili nadzieję na odpowiedź lub zapomnieli nadeszła miła niespodzianka,mam nadzieję że ja nie będę musiała aż tak baaardzo długo czekać czego i życzę Wam!Powodzenia!
Pozdrawiam Agnieszka
W moim przypadku jest podobnie
17 listopada 2011 wysłałam prośbę
12 stycznie tego roku dostałam maila że po otrzymaniu mojego wniosku zabrali się do rozpatrzenia ale proszą o więcej danych,odpisałam tego samego dnia i czekam do dziś.Trzeba trochę czekać ale pewnie warto.Słyszałam że niektórzy czekali baardzo długo i kiedy stracili nadzieję na odpowiedź lub zapomnieli nadeszła miła niespodzianka,mam nadzieję że ja nie będę musiała aż tak baaardzo długo czekać czego i życzę Wam!Powodzenia!
Pozdrawiam Agnieszka
Agnieszka Nowak
Witam,
Do Bad Arolsen zwracałam się z prośbą 4 razy. W trzech przypadkach odpowiedzi w formie kopert zawierających skany dokumentów przychodziły po kilku tygodniach. Tylko raz czekałam ponad pół roku, ale sytuacja dotyczyła osoby, co do której nie miałam żadnej pewności czy została wywieziona do tego czy innego obozu.
Do Bad Arolsen zwracałam się z prośbą 4 razy. W trzech przypadkach odpowiedzi w formie kopert zawierających skany dokumentów przychodziły po kilku tygodniach. Tylko raz czekałam ponad pół roku, ale sytuacja dotyczyła osoby, co do której nie miałam żadnej pewności czy została wywieziona do tego czy innego obozu.
-
- Podziękował/a: 70 razy
- Podziękowano: 169 razy
Dzien Dobry,
Ja czekalam 8 miesiecy, ale bylo warto.
Wyslalam prosbe o odnalezienie dokumentow dotyczacych pobytu w obozie jenieckim po Powstaniu Warszawskim (1944-1945), gdyz tylko o tym fakcie wiedzialam.
Dostalam komplet dokumentow z lat 1940-1945, liste chronologiczna wydarzen, dotyczaca tych dokumentow i propozycje dalszych poszukiwan, jesli odnalezione dokumenty okazalyby sie niewystarczajace.
Odpowiedz przerosla moje oczekiwania.
Pozdrowienia,
Bozenna
Ja czekalam 8 miesiecy, ale bylo warto.
Wyslalam prosbe o odnalezienie dokumentow dotyczacych pobytu w obozie jenieckim po Powstaniu Warszawskim (1944-1945), gdyz tylko o tym fakcie wiedzialam.
Dostalam komplet dokumentow z lat 1940-1945, liste chronologiczna wydarzen, dotyczaca tych dokumentow i propozycje dalszych poszukiwan, jesli odnalezione dokumenty okazalyby sie niewystarczajace.
Odpowiedz przerosla moje oczekiwania.
Pozdrowienia,
Bozenna
"moja bieda" - Księgi metrykalne 4-ego Pułku Strzelców Pieszych 1820 -1832, Twierdza Zamość, kapelan Kajetan Strasz - gdzie ?