UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Proszowice i Koniusza

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
Marszycki
Podziękował/a: 38 razy
Podziękowano: 17 razy

Proszowice i Koniusza

Post autor: Marszycki » pt lip 29, 2011 11:17 am

Może ktoś z Formowiczów planujeprzeglądania siąg tych parafii na miejscu w parafii lub AP.?
Stefan
plisst@poczta.onet.pl

Awatar użytkownika

ozanka
Podziękował/a: 36 razy
Podziękowano: 23 razy

Re: Proszowice i Koniusza

Post autor: ozanka » pt lip 29, 2011 11:50 pm

Witam,
Panie Stefanie, PROSZĘ NIE LICZYĆ na jakiekolwiek dane z par. Proszowice.
Zmagam się od południa: napisać, czy nie ten post. A to dlatego, że właśnie dziś miałam wątpliwą przyjemność spotkać plebana z par. Proszowice na zupełnie prywatnym gruncie. Jakie ma zdanie o genealogach i ich osobistych „fanaberiach” jak to nazwał, przemilczę.
Pozdrawiam,
Bożenna

AUTOR TEMATU
Marszycki
Podziękował/a: 38 razy
Podziękowano: 17 razy

Post autor: Marszycki » sob lip 30, 2011 9:55 am

Właśnie zauważyłem ,żę interesujące mnie okresy ma AP w Krakowie a proboszcza z Proszowic wpisuję sobie na listę księży ancymonów.Jest na niej pod pozycją 4.
Stefan

stefelek
Podziękował/a: 52 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: stefelek » sob lut 25, 2012 7:38 pm

Witam,
Czy coś się zmieniło na lepsze jeżeli chodzi o Parafię w Proszowicach i proboszcza ?
Jest to dla mnie ważne, jestem potomkiem Sikorskich z tego miasta /Proszowice, Zarys dziejów, prof. Feliks Kiryk/.

Czy są może jakieś ślady po Sikorskich i rodzinach z nimi skoligaconych w kościele, na cmentarzu itp. ? /XVIII, XIX wiek/,
a może wcześniejsze ?

Pozdrawiam.
Stefan.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwa państwowe”