UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Lange, Kmieciak, Paulus/Pankis

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
Patrycja_K
Podziękował/a: 15 razy

Lange, Kmieciak, Paulus/Pankis

Post autor: Patrycja_K » wt lip 07, 2009 3:43 pm

Witam,
poszukuję informacji o krewnych :

Franciszek Lange ur. 18.08.1871 w Gaju?, zm. 1.01.1929 w Gdańsku
Stanisława Kmieciak(żona Franciszka) ur. 15.10.1872 w Ostrowite, powiat Trzemeszno (niedaleko Gniezna), zm. 18.02.1942 w Bydgoszczu

Ślub wzięli prawdopodobnie w 1900 roku, niestety nie wiem gdzie.

rodzice Stanisławy :

Walenty Kmieciak ur. ok. 1833
Michalina Paulus ur. ok. 1846

Ślub 1871, Trzemeszno

Joannes Paulus - brat Michaliny?

Z okolic Gniezna, Ostrowitego, Gaju, Trzemeszna.
Ostatnio zmieniony sob paź 06, 2012 7:46 pm przez Patrycja_K, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Patrycja Kula

Kula(Gołąb,Kuty,Pozezdrze,Lubelskie), Lange(Ostrowite,Gaj-Trzemeszno), Statkiewicz(Tobołowo,Podlaskie), Janzen(Rumia,Kielno,Bieszkówko), Schulz(Szulc), Bieszk(Koleczkowo,Kielno), Rutz, Richter(Pszczółki,Rębielcz,Skowarcz, Miłobądz), Daniłowicz, Aftyka, Poświatowski

Awatar użytkownika

przemo80
Podziękował/a: 5 razy

Re: Lange, Kmieciak, Paulus/Pankis

Post autor: przemo80 » sob mar 13, 2010 2:30 pm

czesc

Moja rodzina sprzed ponad 100 lat miała nazwisko Kmieciak (obecnie Kmieć), odnalazłem 11 pokoleń wstecz, do roku 1701. Pochodzili z Głuchowa dalej Młodojewo , Słupca i Sadlno. A twoje Ostrowite są niedaleko Wilczogóry, Skulska, Sadlna więc może to dobry trop...

Jesli dysponujesz jakimis szczegółami, napisz więcej, moze cos pokojaze i polacze fakty.

Pzdr

Przemek
Przemysław Kmieć

AUTOR TEMATU
Patrycja_K
Podziękował/a: 15 razy

Re: Lange, Kmieciak, Paulus/Pankis

Post autor: Patrycja_K » pn mar 22, 2010 1:34 pm

Niestety póki co nie mam dalszych informacji, bo jak na razie nie miałam jak wybrać się do Archiwum (z Gdańska to spory kawałek), ale jak będę mieć więcej informacji to na pewno się odezwę :)
Pozdrawiam,
Patrycja Kula

Kula(Gołąb,Kuty,Pozezdrze,Lubelskie), Lange(Ostrowite,Gaj-Trzemeszno), Statkiewicz(Tobołowo,Podlaskie), Janzen(Rumia,Kielno,Bieszkówko), Schulz(Szulc), Bieszk(Koleczkowo,Kielno), Rutz, Richter(Pszczółki,Rębielcz,Skowarcz, Miłobądz), Daniłowicz, Aftyka, Poświatowski

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”