Witam, Szukam informacji o rodzinie Sokołowskich i Brzuski (Brzuska). Mój prapradziadek Franciszek Sokołowski ożenił się z Marią Brzuska. Z tego związku urodziły się Klara Maria Sokołowska (1894 r.) i Marta Sokołowska. Rodzina mieszkała wtedy w Mysłowicach (Śląsk).
Pozdrawiam.
Nora
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Brzuska, Sokołowski
Moderator: Moderatorzy
Brzuska, Sokołowski
Ługiewicz,Lugiewicz,Lugewitz,Wardecki,Solga,Swora,Płachta,Ociepka,Sokołowski,Mazur, Kittel,Lipiński,Kurzeja,Knapik,Knappik,Mrugała,Mrugalla,Piotrowitz,Ciura,Gremlowski.
-
- Podziękował/a: 65 razy
- Podziękowano: 13 razy
Re: Brzuska, Sokołowski
Witaj Noro!
Nie znam, niestety, nikogo z wymienionych przez Ciebie krewnych, ale podziwiałam piękną fotografię zamieszczoną przez Ciebie. Czy jest to ktoś z Twoich przodków? W którym roku zdjęcie zostało zrobione?
Pozdrawiam
Elżbieta
Nie znam, niestety, nikogo z wymienionych przez Ciebie krewnych, ale podziwiałam piękną fotografię zamieszczoną przez Ciebie. Czy jest to ktoś z Twoich przodków? W którym roku zdjęcie zostało zrobione?
Pozdrawiam
Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1814, Roman Morawski i Salomea przed 1804, Antoni Bobiński i Joanna Niska przed 1813,
z Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna, przed 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 w Sieniawie.
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1814, Roman Morawski i Salomea przed 1804, Antoni Bobiński i Joanna Niska przed 1813,
z Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna, przed 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 w Sieniawie.
Witaj Elżbieto! To zdjęcie jest jedną z rodzinnych zagadek. Znalazłam je wśród wielu starych zdjęć mojej babci. Fotografia przedtawia Annę Raudzis i została zrobiona pod koniec XIX w. w Ameryce. Część rodziny moich pra pra pradziadków wyemigrowała do Ameryki w 1882 r. i w latach nastęnych. Owa Anna najprawdopodobniej jest córką rodzeństwa moich przodków Kowalczyków lub Swora. Mam nadzieję że gdy będę miała więcej czasu uda mi się rozwiązać tą zagadkę.
Pozdrawiam.
Nora.
Pozdrawiam.
Nora.
Ługiewicz,Lugiewicz,Lugewitz,Wardecki,Solga,Swora,Płachta,Ociepka,Sokołowski,Mazur, Kittel,Lipiński,Kurzeja,Knapik,Knappik,Mrugała,Mrugalla,Piotrowitz,Ciura,Gremlowski.
-
- Podziękował/a: 4 razy
- Podziękowano: 2 razy
Moi sąsiedzi mają na nazwisko Brzuska, mieszkam a Gdyni, jak cos prosże kontakt na Priv
Pozdrawiam. Ania