UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Boniewski, Boniewska

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
Elizabeth
Podziękował/a: 65 razy
Podziękowano: 13 razy

Boniewski, Boniewska

Post autor: Elizabeth » wt cze 29, 2010 8:59 pm

Witam!

Poszukuję informacji o rodzinie Boniewskich z okolic Zalesia, Glinojecka, Ciechanowa na Mazowszu.
Ustaliłam, że jest to nazwisko rodowe mojej prababci ze strony ojca, Anny z d. Boniewskiej (*1863 r.), żony Józefa Jasińskiego (*1859 r.). pradziadkowie zamieszkiwali w Zalesiu parafia Glinojeck.
Byli rodzicami mojej babci Anny z d. Jasińskiej (*1889 r., śl. 1906 r., +1977 r.), żony Stanisława Adama Pawłowskiego, dziadkowie zamieszkiwali w miejscowości Kanigówek, parafia Sulerzyż, koło Ciechanowa.

Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1814, Roman Morawski i Salomea przed 1804, Antoni Bobiński i Joanna Niska przed 1813,
z Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna, przed 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 w Sieniawie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”