Witam serdecznie i proszę o pomoc!
Poszukuję informacji o następujących osobach i ich krewnych:
1) Franciszek Szymczyk, ur. 1842 w Charzu, zm. 1914 lub 1915 w Rogalowie (okolice dzisiejszego Nałęczowa). Podobno miał trzy żony. Interesowałyby mnie informacje na ich temat. Z tych związków miał pięciu synów i jedną córkę. Jego syn Józef Szymczyk, ur. 1884, zm 9 grudnia 1938 roku na Borku (dzisiaj się nazywa Kocianów?) jest moim pradziadkiem. Inne informacje mile widziane, także o rodzeństwie pradziadka.
2) Saturnina Rzedzicka, żona Józefa Szymczyka, ur. 1893, zm 20 maja 1941 na Borku, moja prababcia – informacje o niej i jej krewnych, a w szczególności o jej rodzicach i rodzeństwie bardzo mile widziane.
3) Waleria Janoszczyk z domu Bańczerowska, podobno pochodziła z Niesiołowic, zmarła w 1977 w Niesiołowicach, woj. lubelskie, miała bardzo dużo rodzeństwa, ale nic o nich nie wiem. Była żoną Andrzeja Janoszczyka.
4) Antonina Łuszczyńska z domu także Łuszczyńska ur. 1875 w Zarzece koło Wąwolnicy, woj. lubelskie, zm 1951, żona Jana Władysława Łuszczyńskiego.
5) Antoni Oszust, ur. w 1872 w Wandalinie - to był mój pradziadek, interesują mnie wszystko, co mogłoby być związane z jego osobą lub z jego rodziną.
Bardzo dziękuję!
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Szymczyk, Rzedzicka, Janoszczyk, Bańczerowska, Oszust,
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 71
- Podziękował/a: 13 razy
- Podziękowano: 1 raz
Szymczyk, Rzedzicka, Janoszczyk, Bańczerowska, Oszust,
Małgorzata Szymczyk-Fischer
Hamm
córka Zdzisława, wnuczka Józefa Mieczysława, prawnuczka Józefa, praprawnuczka Franciszka, prapraprawnuczka Jacka, praprapraprawnuczka Ambrożego, ... i mam nadzieję, że to nie koniec...
Hamm
córka Zdzisława, wnuczka Józefa Mieczysława, prawnuczka Józefa, praprawnuczka Franciszka, prapraprawnuczka Jacka, praprapraprawnuczka Ambrożego, ... i mam nadzieję, że to nie koniec...