UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Bańkowscy - Warszawa

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
rafael
Podziękował/a: 23 razy
Podziękowano: 12 razy

Bańkowscy - Warszawa

Post autor: rafael » ndz sty 08, 2017 1:29 pm

Szukam potomków i krewnych rodzeństwa mojej Prababci Marianny Kabot zd. Bańkowskiej.
Ich rodzicami byli Mateusz Bańkowski (1838-1892) oraz jego żony: Marianna Zbróg (1836-1880) oraz Józefa Barczyńska (1854-1905).
Pochodzili z par. Miedzierza, potem mieszkali w par. Przybyszew.
Część dzieci zamieszkała w Warszawie. Niestety nie mam kontaktu z ich potomkami i ich szukam.
Dzieci Mateusza to:
1. Józef i Anna Telbuch, dzieci:
Władysława - ur. 1901 Ochota, par. św. Stanisława i Wawrzyńca
Stanisława - ur. 1903 Wola, par. św. Stanisława i Wawrzyńca; na marginesie aktu: ślub z Józefem Janasikiem?, Kalisz 1922r.

2. Aleksander i Antonina Rywczyńska, dzieci:
Stanisław ur. 1909r. Lisów, par. Przybyszew;
Marianna ur. 1911 Kozietuły
1920r. par. Wszystkich Świętych - ślub Antoniny z Piotrem Łęgowskim, w akcie informacje, że Aleksander zmarł w 1919r. w par. św. Barbary.

3.Paweł - ur. 1873r. Trawniki, par. Miedzierza i Józefa Wojtaś, akt ślubu (1906, św. Augustyn), dzieci:
Rozalia - ur. 1906, adnotacja przy akcie, że brała ślub w 1960r. w USC Warszawa-Praga z Janem Jaworskim;
Józef - ur. 1908, adnotacja: 1931 ślub M.B.Różańcowej z Genowefą Kozłowską;

4. Wojciech - ur. 1876r. Trawniki, par. Miedzierza;

5. Anna - ur. 1891 Lisów, par. Przybyszew.
Pozdrawiam
Rafał

Mój "problem":
par. Błotnica - poszukiwane księgi sprzed 1808r. z powodu gniazda rodzinnego moich kilku gałęzi przodków
Ossów (obecnie Stary Osów)- może ktoś natknął się w innych parafiach?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”