Szukam potomnych z tej linii tj po Stanisławie i Kazimierzu Roguskich /ż.Tekla/.
Kazimierz i Tekla są pochowani w Warszawie na cment. Północnym.
Brak jest natomiast miejsca pochówku Stanisława i Haliny Roguskich.
Stanisław- przebywał w czasie wojny na robotach, a pod koniec wojny był więźniem obozu w OŚWIĘCIMIU.Tam był poddawany doświadczeniom lekarskim. Obóz przeżył. Jego żona prawdopodobnie pracowała w latach powojennych na tramwajach warszawskich / chyba motornicza/.Z tego małżeństwa jest 3-je dzieci, jedna córka ur 1950 r w Warszawie, 2-uch synów- - tu nic dalej nie wiem.
Wiadomo, że mieszkali w Warszawie. Jeden adres jaki posiadam to ul.Karpińskiego 16-/Żoliborz/ i tu ślad się dalej urywa.
Kazimierz ur 11.01.1909 ,żona Tekla nazw panień nie znam córka Leona i Olimpii- prawdopodobnie ur w Wilnie.
Kazimierz zmarł 3.04.1980 r a Tekla 26.02.1988 w Warszawie- są pochowani na cm Północnym- grób zaniedbany.Tu szukam dzieci z tego małżeństwa. Powinni być w Warszawie, ale nie wykluczam innego scenariusza.
Stanisław- nie znam daty ur ani śmierci, wiem tylko,że miał 3-je dzieci, córka ur styczeń 1950 r w Warszawie, o reszcie nic nie wiem. Stanisław ur się gdzieś w latach pomiędzy 1912-1918.w Warszawie. Żona Halina pracowała gdzieś na tramwajach warsz. Nie znam dat ani miejsca pochówku. Prawdopodobnie w latach 60 tych lub później popełnił samobójstwo.
Co do reszty potomstwa po Janinie i Edwardzie Roguskich / rodzice Kazimierza i Stanisława/ kontakty mam, ale oni nic nie wiedzą o tych co poszukuję.
Tyle wiem, aż tyle.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Roguski - Warszawa
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 2
- Kontakt: