SIEMICKI Feliks ~1857-~1947 (zm. w Warszawie), żona Rozalia z d. Szurnińska, córki: Maria 1908 (Adamkiewicz, w Grabinie), Janina i I.N.; synowie: "Dziunek" i Stanisław . Feliks pełnił przez dwie kadencje funkcję Burmistrza Miasta Uściługa, następnie był radnym. Zawodowo trudnił się budową mostów (jeden z mostów w Kijowie ponoć jest jego dziełem).
Córka Maria (moja Babcia) wyszła za Feliksa Adamkiewicza , kaprala z Armii Hallera i osiadła w osadzie wojskowej Grabina gm.Werba woj.wołyńskie ich synem był m.in Henryk - mój ojciec ur.1932r...
Tyle wiem o moim pradziadku Feliksie Siemickim ,czy może ktokolwiek dysponuje informacjami na ten temat.
Z góry serdecznie dziękuję
Wiesiek
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Siemicki
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 119
- Podziękował/a: 43 razy
- Podziękowano: 3 razy
Siemicki
SIEMICKI Stanisław 21.05.1905-22.08.1970 - s. Feliksa i Rozalii z d Szurnińska (Szuryńska?), żona (śl.26.02.1933, k. farny we Włodzimierzu) Petronela 1.01.1901-3.08.1984 z d. Adamkiewicz. Stanisław pełnił służbę wojskową w Kompanii Honorowej Prezydenta Rzeczypospolitej, podczas wojny uciekli do Szpikołosów, pow. Hrubieszów, w kilka lat po wojnie zamieszkali w Gdańsku.
z góry dziękuje za jakiekolwiek wiadomości.
Wiesiek61
z góry dziękuje za jakiekolwiek wiadomości.
Wiesiek61