Witam
Przeglądając niedawno w CHR mikrofilm z ksiąg małżeństw parafii Janowiec Kościelny koło Mławy natknąłem się przypadkiem na kolejne gniazdo rodu Radzimińskich/Radzymińskich. Oto najważniejsze informacje pochodzące z jednego z dotyczących ich aktów:
1838 urodzony Jan Radzymiński lat 50, wdowiec po zm. 24 V 1837 Franciszce z Gołębiewskich, zamieszkały w Zdziśkach, urodzony w Szypułkach, syn Wawrzyńca i Katarzyny Radzimińskich zawarł związek małżeński z urodzoną Zofią Garlińską, panną, córką zmarłych Macieja i Franciszki Garlińskich, urodzoną w Kwiatkowie, zamieszkałą w Pokrzywnicy.
Pozdrawiam
Jacek Ducki
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Radzymińscy,Muchowie,Dźwigałowie,Konopkowie
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 7 razy
Re: Radzymińscy,Muchowie,Dźwigałowie,Konopkowie
Witam.W Detroit według spisu ludności z 1920 w jednym domu z Siwieckim Józefem ur.1892 r. i Bronisławą mieszkał Stanisław ur.1892 i Stefania ur. 1891..Co prawda nazwisko zapisane jest jako Konupka ,ale może warto sprawdzić.Ulka.
http://naforum.zapodaj.net/a0d30e6b46ba.jpg.html
siwieckieo8.jpg
http://naforum.zapodaj.net/a0d30e6b46ba.jpg.html
siwieckieo8.jpg
Ceglarski(Ceglarz),Grabski,Dybka,Molski(Gwizdały),Mikołajczyk,Powierża-(Wójty,Myszadła),Siwiecki,Soszyński (Sosieński),Tabor,Sakowski,Zasłonka
Parafie:Jadów,Kamionna,Kamieńczyk,Prostyń,Stoczek Węgrowski,
Parafie:Jadów,Kamionna,Kamieńczyk,Prostyń,Stoczek Węgrowski,
-
AUTOR TEMATU - Posty: 407
- Podziękował/a: 108 razy
- Podziękowano: 17 razy
Re: Radzymińscy,Muchowie,Dźwigałowie,Konopkowie
Pięknie dziękuję Uleńko za wiadomość, niestety to nikt z moich. Nazwisko Konopka znalazło się w tym poście przez przypadek.W akcie ślubu mego przodka pomylono nazwisko mojej 4xpra i zamiast Ostrowska, wpisano Konopka.A ja mając problemy z komputerem zapomniałam o tym poście i tak zostało.
Pięknie pozdrawiam
Danka
Pięknie pozdrawiam
Danka