UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Smolski, Kwinta, Machowski, Warzecha, Mazurek, Muzyka, Sęk..

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)
Awatar użytkownika

Elpa
Podziękował/a: 45 razy
Podziękowano: 10 razy

Re: Smolski, Kwinta, Machowski, Warzecha, Mazurek, Muzyka, Sęk..

Post autor: Elpa » sob sie 04, 2012 9:22 pm

W swojej galerii mam Magdalenę Fundament z d. Chuchro( *?- + ?), c. Szczepana i Konstancji z Bańków małżonków Chuchrów. Ślubowała w 1839 r. Pochodziła być może z Maszkowa k. Krakowa albo okolic.
Ela
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Świętokrzyskie: Pacholski - XVII-XIX w.

Awatar użytkownika

mieczysław maziarski
Podziękowano: 153 razy

Post autor: mieczysław maziarski » pn lis 10, 2014 2:14 pm

[quote="Magdalena Smolska Kwinta"]Witam,
Poszukuję informacji o osobach noszących nazwiska.

Smolski, Kuszlik, Bojkowicz - Kałusz, Stanisławów
Kwinta, Strzeboński, Sterłowski - Chorowice,Mogilany, Kraków
Machowski, Śmietana - Jastew, Okocim

W Szczepanowie natrafiłem na rodzinę Machowskich ,których korzenie są w Okocimiu.
Kazimierz Machowski syn Jakuba ur.w Okocimiu lat 29 w 1867 ślub z Łucją Lodzińską.
Ich syn Jan też urodzony w Okocimiu brał ślub w 1905 w Przyborowie z Urbańską Wiktorią.

W dodatku Józef Machowski lat 57 w 1862 dzierżawca dóbr Glinik Niemiecki parafia Dębowiec,ślub z
Józefą Jarosińska wdową po Józefie,córka Franciszka Niewiarowskiego z Mogilany.
Mieczysław

AUTOR TEMATU
Magdalena Smolska Kwinta

Post autor: Magdalena Smolska Kwinta » pn lis 10, 2014 2:40 pm

mieczysław maziarski pisze:
Magdalena Smolska Kwinta pisze:Witam,
Poszukuję informacji o osobach noszących nazwiska.

Smolski, Kuszlik, Bojkowicz - Kałusz, Stanisławów
Kwinta, Strzeboński, Sterłowski - Chorowice,Mogilany, Kraków
Machowski, Śmietana - Jastew, Okocim

W Szczepanowie natrafiłem na rodzinę Machowskich ,których korzenie są w Okocimiu.
Kazimierz Machowski syn Jakuba ur.w Okocimiu lat 29 w 1867 ślub z Łucją Lodzińską.
Ich syn Jan też urodzony w Okocimiu brał ślub w 1905 w Przyborowie z Urbańską Wiktorią.
Panie Mieczysławie,

Oczywiście Jan Machowski to mój pradziadek, faktycznie pierwszą żoną Jana była Wiktoria Urbańska, drugą Maria Warzecha - moja prababcia :) Kazimierz to mój prapradziadek, a Jakub praprapradziadek :) Jakub przyszedł do Okocimia z Jastwi (parafia Dębno), ożenił się z Okocimianką i od tej pory aż do ubiegłego roku dom w Okocimiu był w posiadaniu rodziny Machowskich.

Serdecznie Pana pozdrawiam
Magdalena

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”