UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
AP Kielce
Moderator: Moderatorzy
Re: AP Kielce
Aha, jeszcze do Pani, która bombrduje meilami, właściwie to się Pani wstydzić, czy Archiwa istnieją tylko dla Pani ? poszukiwania genealogiczne to nasza własna przyjemność, nie przymus, w końcu pojedźmy do jakiegoś archiwum lub wypożyczmy mikrofilm, jesli będziemy mieć numer aktu, będzie dla nas i dla pracowników Archiwum szybciej i przyjemniej. Poza tym Archiwa nie służą tylko nam genalogom, szuka tam się również ważniejszych rzeczy, jak dane do RP7, akty własności potrzebne dla sądów, potwierdzenia powrotu ze wschodu - dla repatriantów, a to rzeczy o wiele ważniejsze niż drzewo genealogiczne.
-
- Podziękował/a: 154 razy
- Podziękowano: 202 razy
A co to jest RP7 

Pozdrawiam, Elżbieta z d. Cibińska
szukam:
Czemeryński Chyliński Sander-Ukraina
Cibiński Niestój Bodzioch Widurski -pow. Jędrzejów
Grabowski Pawlik Szumiński -Wysocice Sieciechowice (małopolskie)
szukam:
Czemeryński Chyliński Sander-Ukraina
Cibiński Niestój Bodzioch Widurski -pow. Jędrzejów
Grabowski Pawlik Szumiński -Wysocice Sieciechowice (małopolskie)
ZAŚWIADCZENIE O ZATRUDNIENIU I WYNAGRODZENIU, które archiwisci sporządają w oparciu o posiadane akta różnych zakładów, zalatwiałam to dla mojej cioci.
Ostatnio zmieniony śr lut 16, 2011 10:15 pm przez mysia63, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Podziękował/a: 14 razy
- Podziękowano: 14 razy
Druk RP-7 – zaświadczenia o zatrudnieniu i wynagrodzeniu
oo nie zauważyłam postu
oo nie zauważyłam postu
pozdrawiam
Monika Wojewódka
Parafie w kręgu zainteresowania:
Brodnia <1808, Glinno <1826, Niemysłów <1817,
Kamionacz, Warta, Brzeźnio, Szadek <1812
Czarnożyły, Rudlice, Cieszęcin
Danków-pow.kłobucki
Kuczków<1818, Brody, Lubosz
Monika Wojewódka
Parafie w kręgu zainteresowania:
Brodnia <1808, Glinno <1826, Niemysłów <1817,
Kamionacz, Warta, Brzeźnio, Szadek <1812
Czarnożyły, Rudlice, Cieszęcin
Danków-pow.kłobucki
Kuczków<1818, Brody, Lubosz
Pani anonimowa mysio63.mysia63 pisze:Wydaje mi się, że niesłusznie narzeka Pan na zbyt wolne załatwanie w Archiwum w Kielcach,czy zastanowił się Pan, czy jest jedynym użytkownikiem, ilu ludzi korzysta z Archiwum i wysyła zapytania, czy poza tym nie byłoby prościej zamiast 5 podań napisać jedno? Poza tym w czasie przeprowadzki na pracowników spadają jeszcze inne obowiązki, wiem o tym, bo w obecnej chwili korzystam tam z akt, współczuję pracownikom, którzy muszą jednocześnie odpowiadać na zapytania, obsługiwać stale pełną czytelnię i przenosić akta do nowego budynku. W takiej sytuacji powinniśmy im dziękować, że czekamy tylko tyle co Pan. Właściwie Archiwum powinno być teraz zamknięte ! Czy widział Pan sklep, który w czasie remanentu sprzedaje towar???
Grzecznie byłoby się przedstawić choćby z imienia, to raz.
Dwa, to nie wiem jakie ma Pani doświadczenie w poszukiwaniach, ale niestety czasami kolejne zapytania wynikają z informacji np. uzyskanych z innych archiwów, i nie da się skumulować ich w jedno zapytanie.
Trzy, to chyba źle odczytała Pani moje intencje. Ja do nikogo nie mam pretensji o zbyt długie wyszukiwanie. Chodziło mi tylko o brak informacji, co dzieje się z wysłanymi przeze mnie zapytaniami. Jeśli z innych archiwów otrzymuję informację np. po 2 tygodniach, a tutaj nie mam żadnej informacji przez 2 miesiące mogę chyba czuć się lekko zdezorientowany. Mnie na prawdę nie chodzi o żądanie natychmiastowej odpowiedzi, ale można np. wysłać informację: "zapytanie przyjęto, w związku z przeprowadzką prosimy o cierpliwość". Będę czekał...
Nie wiem czemu z taką żarliwością broni Pani AP bo nie ma to najmniejszego sensu. Na tym forum szukamy porady wśród przyjaciół genealogów. Nie jest to stanowisko oficjalne wobec urzędu.
Zresztą ciągnięcie rozpoczętego przeze mnie wątku nie ma sensu, bo już nawiązałem kontakt z AP, a ci co powinni o tym wiedzieć to już o tym wiedzą...
Pozdrawiam,
Krzysztof
-
AUTOR TEMATU - Posty: 47
- Podziękowano: 3 razy
- Kontakt:
Zresztą ciągnięcie rozpoczętego przeze mnie wątku nie ma sensu, bo już nawiązałem kontakt z AP, a ci co powinni o tym wiedzieć to już o tym wiedzą...
Pozdrawiam,
Krzysztof[/quote]
Oczywiście Krzysztof masz rację trzeba zakończyć dyskusję skoro już masz informacje z Archiwum. Na pocieszenie innych którzy oczekują na odbitki informuję,że ja czekałam
na odbitki z CAW 59 dni.Nie ponaglaam ich. Genealog musi być cierpliwy.
Pozdrawiam, Kornelia
Pozdrawiam,
Krzysztof[/quote]
Oczywiście Krzysztof masz rację trzeba zakończyć dyskusję skoro już masz informacje z Archiwum. Na pocieszenie innych którzy oczekują na odbitki informuję,że ja czekałam
na odbitki z CAW 59 dni.Nie ponaglaam ich. Genealog musi być cierpliwy.
Pozdrawiam, Kornelia
-
- Podziękował/a: 1 raz
- Podziękowano: 1 raz
AP w Kielcach jest chyba ewenementem na skalę kraju. Oni nawet innemu AP nie odpisują, więc nie ma się co dziwić takim sytuacją. Nie wspomnę już o odesłaniu potwierdzenia odczytania maila.
Krzysztof
Krzysztof
Kostka-Lubelszczyzna, głównie Janowiec-Kazimierz Dolny-Puławy
-
- Podziękował/a: 75 razy
- Podziękowano: 41 razy
Mam inne doswiadczenia od 16 stycznia otrzymałem 4 zamówione ale dokładnie opisane skany aktów metrykalnych i juz 29 stycznia wypozyczone mikrofilmy do AP Białystok
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
- Podziękował/a: 151 razy
- Podziękowano: 28 razy
- Kontakt:
Mam pytanie dotyczące organizacji w AP- korzystałam zazwyczaj z AP w Pińczowie ale w związku z przeniesieniem tego archiwum do Ap Kielce mam już mętlik i stąd moje pytanie. Czy obecnie Ap Kielce realizuję już zlecenia które były wysyłane do Ap Pińczów ?
Pozdrawiam Żaneta
Indeksuję Bejsce, Kazimierzę Wielką i Małą -pomogę odnaleźć przodków w tych parafiach
Szukam ślubu Andrzeja Otwinowskiego z Marianną Ekielman
mój blog http://korzenieprzodkow.blogspot.com/
Indeksuję Bejsce, Kazimierzę Wielką i Małą -pomogę odnaleźć przodków w tych parafiach
Szukam ślubu Andrzeja Otwinowskiego z Marianną Ekielman
mój blog http://korzenieprzodkow.blogspot.com/
-
AUTOR TEMATU - Posty: 47
- Podziękowano: 3 razy
- Kontakt:
Witam.
Oddział A.P. Pińczów jeszcze się przeprowadza. Trzeba trochę poczekać aż sprawdzą i uporządkują akta. Potem jeszcze będzie sie przeprowadzał Oddział ze Starachowic i Jędrzejowa. Trzeba im dać trochę czasu, jak również powstrzymać się narazie ze zleceniami . Wczoraj byłam w Archiwum i widziałam , że mimo bardzo szczupłej obsady radzą sobie świetnie z przeprowadzką - są dobrze zorganizowani.
Dodam jeszcze,że A.P.Kielce z centrum miasta też przeprowadzi się do nowej siedziby.
Serdecznie pozdrawiam, Kornelia
Oddział A.P. Pińczów jeszcze się przeprowadza. Trzeba trochę poczekać aż sprawdzą i uporządkują akta. Potem jeszcze będzie sie przeprowadzał Oddział ze Starachowic i Jędrzejowa. Trzeba im dać trochę czasu, jak również powstrzymać się narazie ze zleceniami . Wczoraj byłam w Archiwum i widziałam , że mimo bardzo szczupłej obsady radzą sobie świetnie z przeprowadzką - są dobrze zorganizowani.
Dodam jeszcze,że A.P.Kielce z centrum miasta też przeprowadzi się do nowej siedziby.
Serdecznie pozdrawiam, Kornelia
Nie wiem, jak jest ze zleceniami złożonymi wcześniej. Ale odpowiedzi na nowo składane zlecenia o.Pińczów zobowiązuje się udzielić nie później, niż do końca... sierpnia.
Arek
jeśli mogę dopytać, to czy zamówione scany dostałeś drogą meilową czy pocztą tradycyjną. Gdzieś chyba czytałem, że AP Kielce zastrzega, że scany będzie wysyłać pocztą.hykiel pisze:Mam inne doswiadczenia od 16 stycznia otrzymałem 4 zamówione ale dokładnie opisane skany aktów metrykalnych i juz 29 stycznia wypozyczone mikrofilmy do AP Białystok
Dostałem informację, że odnaleziono część zamówionych przeze mnie na początku grudnia aktów, przesłałem potwierdzenia wpłaty, ale teraz nie wiem czy bardziej mam sprawdzać skrzynkę pocztową czy meilową

pozdrawiam
Krzysztof
Gdyby ktoś wybierał się w najbliższym czasie i miał dodatkową chwilę czasu, to byłbym wdzięczny za sprawdzenie, jakie dokumenty z 1ej połowy XIXw (ew końcówki XVIIIw), dotyczące Ordynacji Pińczowskiej (Myszkowskiej), się tam znajdują (m.in. jak duże są to pozycje i czy da się je jakoś sprawnie przejrzeć, albo - najlepiej - skopiować/sfotografować).
Chodzi mi o pozycje typu "inwentarz", "spis pracowników" "umowy z" itp, w których mogłaby być jakakolwiek inf o moich przodkach (Dziubińscy, Bielińscy - parali się owczarstwem na podksiąskim folwarku Opacz).
Dokumentów tych nie ma w bazach, a z racji przeprowadzek AP do końca wakacji niczego same nie sprawdzi (materiały są jednak udostępniane na miejscu)
Chodzi mi o pozycje typu "inwentarz", "spis pracowników" "umowy z" itp, w których mogłaby być jakakolwiek inf o moich przodkach (Dziubińscy, Bielińscy - parali się owczarstwem na podksiąskim folwarku Opacz).
Dokumentów tych nie ma w bazach, a z racji przeprowadzek AP do końca wakacji niczego same nie sprawdzi (materiały są jednak udostępniane na miejscu)
Arek
-
- Podziękował/a: 75 razy
- Podziękowano: 41 razy
Przpraszam za zwłokę w odpowiedzi i pewnie juz otrzymałes zamówienie . Ja z wysłanym emailem potwierdzeniem zaproponowałem wysyłke aktów emailem i emailem przyszły.krissto pisze: Dostałem informację, że odnaleziono część zamówionych przeze mnie na początku grudnia aktów, przesłałem potwierdzenia wpłaty, ale teraz nie wiem czy bardziej mam sprawdzać skrzynkę pocztową czy meilową![]()
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
ha, no niestety nie otrzymałem swoich aktów. Wiadomość o ich odnalezieniu otrzymałem 15 i 16 lutego, w tych też dniach dokonałem przelewu, zgodnie z żądaniem wysłałem potwierdzenia... i czekam. Codziennie sprawdzam skrzynki, dzięki za wiadomość, teraz wiem, na której mam się skupić (też napisałem prośbę o przesłanie scanów meilem).hykiel pisze:Przpraszam za zwłokę w odpowiedzi i pewnie juz otrzymałes zamówienie . Ja z wysłanym emailem potwierdzeniem zaproponowałem wysyłke aktów emailem i emailem przyszły.krissto pisze: Dostałem informację, że odnaleziono część zamówionych przeze mnie na początku grudnia aktów, przesłałem potwierdzenia wpłaty, ale teraz nie wiem czy bardziej mam sprawdzać skrzynkę pocztową czy meilową![]()
Jestem wystawiony na wyjątkową próbę cierpliwości, bo wysłałem akurat te wiadomości na początku grudnia 2010 a jutro rozpoczynamy marzec 2011r.

pozdrawiam
Krzysztof