UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Wojciechowski, Mróz, Pytlik, Tyborowicz
Moderator: Moderatorzy
Wojciechowski, Mróz, Pytlik, Tyborowicz
Szukam informacji na temat rodzin Wojciechowskich, Mróz, Pytlik, Tyborowicz z Podkarpacia - okolice Jasła, Przysieki, Trzcinica, Skołyszyn, Sławęcin, Tarnów.
Pozdrawiam
Anna
Anna
-
- Podziękowano: 153 razy
Re: Wojciechowski, Mróz, Pytlik, Tyborowicz
W Jaśle żyło kilka rodzin Wojciechowskich w okresie 1786-1829.
Piotr żona Marianna Buglewicz,Marcin z Apolonią Szerląg,Marcin z Reginą Borowicz,Jan z Kunegundą Kraiowską,Tomasz z Zofią Rządzką,Marcin z Reginą Pankiewicz.
W 1803 Stanisław Woyciechowski lat 80 brał ślub z Teklą Breyką lat 24.
W 1804 zmarł Piotr Woyciechowski w wieku 67 lat.
Nazwisko Pytlik występuje w Jodłowej koło Pilzna.
W 1828 był ślub: Stanisław Mróz lat 27 z Barbarą Gołąb lat 25.
Pozdrawiam
Mieczysław
Piotr żona Marianna Buglewicz,Marcin z Apolonią Szerląg,Marcin z Reginą Borowicz,Jan z Kunegundą Kraiowską,Tomasz z Zofią Rządzką,Marcin z Reginą Pankiewicz.
W 1803 Stanisław Woyciechowski lat 80 brał ślub z Teklą Breyką lat 24.
W 1804 zmarł Piotr Woyciechowski w wieku 67 lat.
Nazwisko Pytlik występuje w Jodłowej koło Pilzna.
W 1828 był ślub: Stanisław Mróz lat 27 z Barbarą Gołąb lat 25.
Pozdrawiam
Mieczysław
Mieczysław
Dziękuję Mieczysławie
Szukam śladów:
- Ewy Wojciechowskiej, która wyszła za mąż za Józefa Tyborowicza ok. 1840 (raczej przed). Nie znam żadnych innych dat z nią związanych ani imion rodziców.
- Stanisława Pytlika ożenionego z Apolonią Mróz, ok. 1850, oraz ich dzieci, w tym Agnieszki Pytlik ur. 1854 w Przysiekach.
Wszystko "kręci się" wokół Przysiek, Sławęcina, Skołyszyna i... ? Niestety w Archiwum w Skołyszynie a także w USC są pewne braki, oczywiście
akurat dotyczące lat, które mnie interesują. O spotkaniu się z księdzem proboszczem ze Sławęcina nie mam co marzyć: na list nie odpowiedział, a gdy już sama dotarłam na miejsce, to kilkakrotnie jedynie mogłam zapukać do zamkniętych drzwi...
Gdzie dalej szukać?
Tyborowicze przez lata mieszkali w Przysiekach, niejednokrotnie prosili "w kumy" Klominka (tego od browaru parowego w Trzcinicy).
Wydaje mi się, Mieczysławie, że jesteś specjalistą od "spraw jasielskich": Czy możesz mi coś doradzić? A może nazwiska te nie są Ci obce?
Pozdrawiam - Anna

- Ewy Wojciechowskiej, która wyszła za mąż za Józefa Tyborowicza ok. 1840 (raczej przed). Nie znam żadnych innych dat z nią związanych ani imion rodziców.
- Stanisława Pytlika ożenionego z Apolonią Mróz, ok. 1850, oraz ich dzieci, w tym Agnieszki Pytlik ur. 1854 w Przysiekach.
Wszystko "kręci się" wokół Przysiek, Sławęcina, Skołyszyna i... ? Niestety w Archiwum w Skołyszynie a także w USC są pewne braki, oczywiście

Gdzie dalej szukać?
Tyborowicze przez lata mieszkali w Przysiekach, niejednokrotnie prosili "w kumy" Klominka (tego od browaru parowego w Trzcinicy).
Wydaje mi się, Mieczysławie, że jesteś specjalistą od "spraw jasielskich": Czy możesz mi coś doradzić? A może nazwiska te nie są Ci obce?
Pozdrawiam - Anna
Pozdrawiam
Anna
Anna
-
- Podziękowano: 153 razy
Rodzinę Tyborowicz można znaleźć w Gorlicach.
Tym nazwiskiem interesuje się także fidzia2
Jej przekazałem niektóre dane.
Pozdrawiam
Mieczysław
Tym nazwiskiem interesuje się także fidzia2
Jej przekazałem niektóre dane.
Pozdrawiam
Mieczysław
Mieczysław