UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Świerniak Świrniak Dumiak Pielech Magur Banaszewski Psiuk

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)
Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
kresen
Podziękował/a: 4 razy

Świerniak Świrniak Dumiak Pielech Magur Banaszewski Psiuk

Post autor: kresen » sob kwie 19, 2008 11:16 am

Poszukuję osób o nazwiskach : Świerniak vel Świrniak -- Dumiak -- Pielech -- Magor vel Magur -- Banaszewski -- Błażków vel Błaszków -- Lisowiec -- Błauciak -- Dudziak -- Mazur -- Furtan -- Rupniak -- Kutereba -- Miedziński -- Zatorski -- Miniach -- Jędruszko -- Psiuk -- Koryk -- Duń pochodzących z Kresów Wschodnich = Małopolski Wschodniej -- w tym z woj.Lwów pow.Drohobycz __ 1] Rychcice pow.Drohobycz __ 2] Hubicze gm.Borysław od 1930 Borysław - Hubicze pow. Drohobycz __ 3] Nahujowice gm.Lisznia pow.Drohobycz wszystkie woj. Lwów I i II R.P.

Mój pradziadek Michał Dumiak urodził się w roku 1835 we wsi Nahujowice gm.Lisznia pow.Drohobycz woj.Lwów .Wiem od braci mamy ur.1911 i 1920 , że pradziadek był C.K. Komendantem Żandarmerii w Stryju ,Samborze i Drohobyczu i poślubił Jadwigę Banaszewską 1851 -1922 z pobliskiej wsi gminnej Rychcice pow.Drohobycz ,gdzie zamieszkał i zmarł w roku 1928 . W Polsce mieszka kilkanaście osób o tych nazwiskach tel.502 947 639 ks-drohobycz@wp.pl
Ostatnio zmieniony śr lis 02, 2011 10:41 am przez kresen, łącznie zmieniany 4 razy.
Pozdrawiam Kazimierz Świerniak . Przodkowie : Świerniak vel Świrniak ; Dumiak ;Magur ; Pielech ; Błażków vel Błaszków ; Banaszewski ; Psiuk ; Koryk i Duń

EwaH
Podziękował/a: 8 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: EwaH » sob kwie 19, 2008 5:18 pm

Na forum Genealogii kresowej P. M.Maziarski zamieścił indeks:

Wykaz zmarłych w parafii Jasło Fara osób urodzonych w Galicji Wschodniej

http://genealogia.kresowa.info/index.ph ... opic=128.0

Stanisław Świrniak 1903 Drohobycz

Pozdrawiam
Ewa
Pozdrawiam
Ewa

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
kresen

Post autor: kresen » sob kwie 19, 2008 6:12 pm

Witam !!! Ewo dziękuję Ci bardzo za informację .Pozdrawiam Kazimierz Swierniak
Pozdrawiam Kazimierz Świerniak . Przodkowie : Świerniak vel Świrniak ; Dumiak ;Magur ; Pielech ; Błażków vel Błaszków ; Banaszewski ; Psiuk ; Koryk i Duń

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
kresen

ŚWIRNIAK:Franciszka-Marcin-Maria-Klara/Rychcice k/Drohobycza

Post autor: kresen » czw kwie 24, 2008 9:09 pm

Poszukuję pra.... ;prawnuków ,wnuków -- Świrniak Franciszka ur.1832 -- Świrniak Marcin ur.1835 -- Świrniak Maria ur.1840 -- Świrniak Klara ur.1844 -- urodzonych we wsi i gminie Rychcice pow.Drohobycz woj.Lwów do 1918 Galicja

Awatar użytkownika

mieczysław maziarski
Podziękowano: 153 razy

Post autor: mieczysław maziarski » ndz kwie 27, 2008 6:58 pm

Nazwisko Psiuk mam w swych spisach z Jasła.Występuje w Czeluśnicy -ślub 1845,urodzeni pierwszy 1827.zmarły Józef w 1841 roku w wieku 80 lat.To są najstarsze
Pozdrawiam
Mieczysław
Mieczysław

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
kresen

Post autor: kresen » ndz kwie 27, 2008 8:11 pm

mieczysław maziarski pisze:Nazwisko Psiuk mam w swych spisach z Jasła.Występuje w Czeluśnicy -ślub 1845,urodzeni pierwszy 1827.zmarły Józef w 1841 roku w wieku 80 lat.To są najstarsze
Pozdrawiam
Mieczysław
Witam !!! Dziękuję bardzo za informacje o rodzinie Psiuk .Pozdrawiam Kazimierz Świerniak

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
kresen

Re: Świerniak Świrniak Dumiak Pielech Magur Banaszewski Psiuk

Post autor: kresen » czw kwie 22, 2010 2:02 pm

kresen pisze:Poszukuję osób o nazwiskach : Świerniak vel Świrniak ; Dumiak vel Dumniak ; Pielech vel Pielich vel Pieluch ;Magór vel Magur ; Banaszewski ; Błażków vel Błaszków ;Psiuk ;Koryk i Duń pochodzących z Kresów Wschodnich tj. Małopolski Wschodniej -- w tym z woj.Lwów pow.Drohobycz wieś i gmina Rychcice

Mój pradziadek Michał Dumiak vel Dumniak urodził się w roku 1833 prawdopodobnie na Podolu i prawdopodobnie we wsi Bosyry pow.Kopyczyńce woj.Tarnopol .Wiem od wujka , że był C.K. Komendantem Żandarmerii w Stryju ,Samborze i Drohobyczu i poślubił Jadwigę Banaszewską z pobliskiej wsi gminnej Rychcice pow.Drohobycz ,gdzie zamieszkał i zmarł w roku 1928 . W Polsce mieszka kilkanaście osób o tych nazwiskach tel.502 947 639 ks-drohobycz@wp.pl
Brat prababci Jadwigii Dumiak z d. Banaszewska Edward Banaszewski był we Lwowie inspektorem szków

Awatar użytkownika

Ewa Chojnowska
Podziękował/a: 3 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Świerniak Świrniak Dumiak Pielech Magur Banaszewski Psiu

Post autor: Ewa Chojnowska » czw lip 15, 2010 12:22 am

Witam nazwisko Pielech i Pielich pojawiło się w Nowosiółkach Kardynalskich. Nie wiem, czy jako wersja nazwiska Pełech (które tam występuje najczęściej), czy też jest to osobna rodzina. Nowosiółki Kardynalskie są położone w okolicach Dynisk, Uhnowa i Tomaszowa Lubelskiego.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa Chojnowska
poszukuję: Chojnowski, Lipowski, Kuniczkowski, Mejrowski, Malinowski (okolice Grudziądza), Małopolski, Tupek (Rzepiennik Biskupi) Pełech, Gac, Gil, Kopiński (Nowosiółki Kardynalskie), Jamroga, Gałuszka, Wilk, Zajdel (okolice Krosna)

Awatar użytkownika

Iwona-Irena
Podziękował/a: 40 razy
Podziękowano: 18 razy
Kontakt:

Post autor: Iwona-Irena » czw lip 15, 2010 9:44 am

W Genetece na stronie PTG zamieściłam wykaz urodzeń z lat 1829 /1837 w miejscowości Rychcice. Kilkakrotnie pojawia się tam nazwisko Pielech - 24 pozycje.
Pozdrawiam Iwona Łaptaszyńska.

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
kresen

Post autor: kresen » śr lis 02, 2011 9:59 am

kresen pisze:Poszukuję osób o nazwiskach : Świerniak vel Świrniak ; Dumiak vel Dumniak ; Pielech vel Pielich vel Pieluch ;Magór vel Magur ; Banaszewski ; Błażków vel Błaszków ;Psiuk ;Koryk i Duń pochodzących z Kresów Wschodnich tj. Małopolski Wschodniej -- w tym z woj.Lwów pow.Drohobycz wieś i gmina Rychcice

Mój pradziadek Michał Dumiak vel Dumniak urodził się w roku 1833 prawdopodobnie na Podolu i prawdopodobnie we wsi Bosyry pow.Kopyczyńce woj.Tarnopol .Wiem od wujka , że był C.K. Komendantem Żandarmerii w Stryju ,Samborze i Drohobyczu i poślubił Jadwigę Banaszewską z pobliskiej wsi gminnej Rychcice pow.Drohobycz ,gdzie zamieszkał i zmarł w roku 1928 . W Polsce mieszka kilkanaście osób o tych nazwiskach tel.502 947 639 ks-drohobycz@wp.pl
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Mój pradziadek MICHAŁ DUMIAK syn Pawła i Anny Dumiak z d. Lisowiec urodził się w roku 1835 we wsi NAHUJOWICE gmina Lisznia pow.Drohobycz woj.Lwów

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”