UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Cmentarz w Józefowie k/Otwocka - Wykaz pochowanych
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 58 razy
- Podziękowano: 1 raz
Re: Wykaz pochowanych na cmentarzu w Józefowie koło Otwocka
Proszę o sprawdzenie Wolszczyński Józef i jego żona Janina oraz Jan Wolszczyński
-
- Podziękował/a: 52 razy
- Podziękowano: 7 razy
Witam,
Szukam infromacji o zaginionym w czasie II Wojny Swiatowej Tadeuszu Daniłowiczu.
Przed ostanią wojną światową należał do Związku Strzeleckiego, jeszcze przed wojną zaczął mieszkać w Otwocku, z zawodu był fryzjerem, niestety nie wiem w jakim zakładzie fryzjerskim pracował i przy jakiej ulicy mieszkał /nr. domu, numer mieszkania, nazwa ulicy/. Ostatni raz był widziany 3 dni przed rozpoczęciem Powstania Warszawskiego /co jednoznacznie sugeruje że znalazł się tam z powodu ogłoszenia pierwszej daty wybuchu Powstania Warszawskiego i pierwszej mobilizacji sił powstańczych/ na warszawskim Bródnie, gdzie w tym czasie mieszkała jego matka /moja prababcia/ i dwie siostry. Dom stoi do dzisiaj, ul. Julianowska 27. Był poszukiwany przez matkę po wojnię, bezskutecznie, do dziś jest zaginiony.
Praktycznie oprócz dwuch zdjęć nic o nim nie wiem i nie bardzo wiem gdzie szukać.
Pozdrawiam.
Stefan.
-- Post scalono 22 sty 2013, 20:30 --
Witam,
Szukam infromacji o zaginionym w czasie II Wojny Swiatowej Tadeuszu Daniłowiczu.
Przed ostanią wojną światową należał do Związku Strzeleckiego, jeszcze przed wojną zaczął mieszkać w Otwocku, z zawodu był fryzjerem, niestety nie wiem w jakim zakładzie fryzjerskim pracował i przy jakiej ulicy mieszkał /nr. domu, numer mieszkania, nazwa ulicy/. Ostatni raz był widziany 3 dni przed rozpoczęciem Powstania Warszawskiego /co jednoznacznie sugeruje że znalazł się tam z powodu ogłoszenia pierwszej daty wybuchu Powstania Warszawskiego i pierwszej mobilizacji sił powstańczych/ na warszawskim Bródnie, gdzie w tym czasie mieszkała jego matka /moja prababcia/ i dwie siostry. Dom stoi do dzisiaj, ul. Julianowska 27. Był poszukiwany przez matkę po wojnię, bezskutecznie, do dziś jest zaginiony.
Praktycznie oprócz dwuch zdjęć nic o nim nie wiem i nie bardzo wiem gdzie szukać.
Pozdrawiam.
Stefan.
Pozdrawiam.
Stefan.
-- Post scalono 22 sty 2013, 20:30 --
Witam,
Pozdrawiam.
Stefan.
-
AUTOR TEMATU - Posty: 149
- Podziękował/a: 20 razy
- Podziękowano: 12 razy
Radku,
W spisie są:
* Józef Wolszczyński, zm. 26 marca 1996, grób NC13/13
* Janina Wolszczyńska, zm. 30 grudnia 2005, grób NC13/13
Jana Wolszczyńskiego nie ma, może zmarł po 2006 roku, bo wtedy spis się kończy.
Danka,
Są:
* Jadwiga Radzymińska, zmarła 18 listopada 1988, grób SF02/70
* Krystyna Radzymińska, zmarła 12 kwietnia 1948, grób SE16/35,36
* Michalina Radzymińska, zmarła 7 stycznia 1983, grób SE16/35,36
* Henryk Radzymiński, zmarły 15 grudnia 1963, grób SF02/70
* Piotr Radzymiński, zmarły 20 sierpnia 1954, grób SE16/35,36
Stefanie,
Niestety Tadeusza Daniłowicza nie ma w spisie.
W spisie są:
* Józef Wolszczyński, zm. 26 marca 1996, grób NC13/13
* Janina Wolszczyńska, zm. 30 grudnia 2005, grób NC13/13
Jana Wolszczyńskiego nie ma, może zmarł po 2006 roku, bo wtedy spis się kończy.
Danka,
Są:
* Jadwiga Radzymińska, zmarła 18 listopada 1988, grób SF02/70
* Krystyna Radzymińska, zmarła 12 kwietnia 1948, grób SE16/35,36
* Michalina Radzymińska, zmarła 7 stycznia 1983, grób SE16/35,36
* Henryk Radzymiński, zmarły 15 grudnia 1963, grób SF02/70
* Piotr Radzymiński, zmarły 20 sierpnia 1954, grób SE16/35,36
Stefanie,
Niestety Tadeusza Daniłowicza nie ma w spisie.
Pozdrawiam,
Tomek
Tomek
-
- Podziękował/a: 32 razy
- Podziękowano: 26 razy
Proszę o sprawdzenie nazwiska Ściepuro, powinien być Adam, może jeszcze Olgierd lub Jadwiga.
Z góry dziękuję - Grażyna
Grażyna Cieniewska - Rebell
poszukuję - Pomorze - Rebell/Rebella; Kujawy - Schmidt, Cieniewski; Kresy - Łojko, Piotrowski
poszukuję - Pomorze - Rebell/Rebella; Kujawy - Schmidt, Cieniewski; Kresy - Łojko, Piotrowski
-
- Podziękował/a: 108 razy
- Podziękowano: 17 razy
Tomku czy oferta zrobienia zdjęć na cmentarzu jest nadal aktualna?Jeśli tak to pięknie prosiłabym o tych Radzymińskich, których wymieniłeś.Byłyby to 2 groby.
Z pozdrowieniami
Danka
Z pozdrowieniami
Danka
-
- Podziękował/a: 32 razy
- Podziękowano: 26 razy
Czy robiąc zdjęcie grobów dla Danusi mógłbyś "pstryknąć" też moich Ściepurów, po sprawdzeniu, że są?
Grażyna Cieniewska - Rebell
-
AUTOR TEMATU - Posty: 149
- Podziękował/a: 20 razy
- Podziękowano: 12 razy
Re: Cmentarz w Józefowie k/Otwocka - Wykaz pochowanych
Grażyno, wybacz nie zauważyłem twojej prośby. Dobrze, że się przypomniałaś. Jutro będę na cmentarzu, to zrobię wszystkie zdjęcia.
W spisie są:
* Adam Ściepuro - zm. 1983 - SD02/23
* Alina Ściepuro - zm. 2003 SD - SD02/22
* Jadwiga Ściepuro - zm. 1986 - SD02/23
* Staś Ściepro - zm. brak danych - SD02/23
* Tadeusz Ściepuro - zm. 1994 - SD02/22
Olgierda niestety nie ma.
-- Post scalono 01 lut 2013, 16:05 --
Zrobiłem zdjęcia grobów, tylko potrzebuję waszych adresów e-mail, aby móc je przesłać.
W spisie są:
* Adam Ściepuro - zm. 1983 - SD02/23
* Alina Ściepuro - zm. 2003 SD - SD02/22
* Jadwiga Ściepuro - zm. 1986 - SD02/23
* Staś Ściepro - zm. brak danych - SD02/23
* Tadeusz Ściepuro - zm. 1994 - SD02/22
Olgierda niestety nie ma.
-- Post scalono 01 lut 2013, 16:05 --
Zrobiłem zdjęcia grobów, tylko potrzebuję waszych adresów e-mail, aby móc je przesłać.
Pozdrawiam,
Tomek
Tomek