UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
AP w Przemyślu
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 155
- Podziękował/a: 117 razy
AP w Przemyślu
Mam prośbę do kogoś z Was kto wybiera się do archiwum Państwowego w Przemyślu. Proszę żeby podpatrzeć zeskanować, czy zrobić ksero czy tez tylko przeczytać ten oto dokument:
nr zespołu: 1351 / 0 Karta: A
Nazwa główna:
Sąd Grodzki w Łańcucie, daty: [1887-1939]1939-1944 [1945-1958], sygnatura: 56/1351/0/132
tytuł i daty: [Akta sprawy spadkowej po Janie Trojnarze z Dąbrówek, zmarłym 9 pażdziernika 1939 r.]; 1940
hasła indeksu: Dąbrówki; Trojnar Jan
Nie wiem czy to mój:) Jan. I nie bardzo wiem jak to sprawdzić. Mój:) miał żonę Annę, i dzieci Władysław, Feliks, Maria, Stanisław. Mieszkali w Handzlówce koło Łańcuta.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Z góry dziękuję!!!
nr zespołu: 1351 / 0 Karta: A
Nazwa główna:
Sąd Grodzki w Łańcucie, daty: [1887-1939]1939-1944 [1945-1958], sygnatura: 56/1351/0/132
tytuł i daty: [Akta sprawy spadkowej po Janie Trojnarze z Dąbrówek, zmarłym 9 pażdziernika 1939 r.]; 1940
hasła indeksu: Dąbrówki; Trojnar Jan
Nie wiem czy to mój:) Jan. I nie bardzo wiem jak to sprawdzić. Mój:) miał żonę Annę, i dzieci Władysław, Feliks, Maria, Stanisław. Mieszkali w Handzlówce koło Łańcuta.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Z góry dziękuję!!!
Pozdrawiam Sylwia
Re: AP w Przemyślu
Witaj!
Sylwio, napisz do AP Przemyśl, podaj sygnatury i poproś o zrobienie skanów lub tylko o podanie informacji z dokumentów.
W tamtejszym archiwum pracują bardzo miłe i kompetentne osoby.
Sylwio, napisz do AP Przemyśl, podaj sygnatury i poproś o zrobienie skanów lub tylko o podanie informacji z dokumentów.
W tamtejszym archiwum pracują bardzo miłe i kompetentne osoby.
Czy ktoś z okolic Przemyśla mógłby mi pomóc?
Poszukuje metryk moich pradziadków oraz ich rodzeństwa, a także aktu małżeństwa ich rodziców. Chodzi mi o zespół 2280/0 Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Dylągowej.
Poszukuje metryk moich pradziadków oraz ich rodzeństwa, a także aktu małżeństwa ich rodziców. Chodzi mi o zespół 2280/0 Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Dylągowej.
-
- Podziękowano: 153 razy
Tak dziękuje, przeglądałem ale niestety ich tam nie ma.mieczysław maziarski pisze:Czy sprawdziłeś skany z AP w Przemyślu?
http://www.skany.przemysl.ap.gov.pl/search.php
MM
-
- Podziękował/a: 7 razy
- Podziękowano: 5 razy
-
W genetece są indeksy z Gorlic 1826-1887
Szymbark są indeksy małżeństw 1784-1903.Te ja przygotowałem,
kogo szukasz?
Szymbark są indeksy małżeństw 1784-1903.Te ja przygotowałem,
kogo szukasz?
Mieczysław
Witam,
Chodzi mi o skany:
1. Michał Dominik ur.ok. 1858-rodzice: Kajetan i Maria Hajduk,
2.Marianna Bochnik ur.ok. 1863-rodzice: Franciszek i Magdalena Wójcik,
3. Ich ślub-1885 Szymbark,
4.Kajetan Dominik ur.ok.?,
5. Maria Hajduk ur.ok.?.
6.Ich ślub ?,
7.Franciszek Bochnik ur.ok.1827,
8.Magdalena Wójcik ur.ok.1825,
9.Ich ślub 1849r.
Wiem, że tego dużo, ale to jedna rodzina.
Pozdrawiam Lilla
Ps. To dla mojej znajomej ze Stanów, ona mi pomaga w informacjach o pradziadku.
Chodzi mi o skany:
1. Michał Dominik ur.ok. 1858-rodzice: Kajetan i Maria Hajduk,
2.Marianna Bochnik ur.ok. 1863-rodzice: Franciszek i Magdalena Wójcik,
3. Ich ślub-1885 Szymbark,
4.Kajetan Dominik ur.ok.?,
5. Maria Hajduk ur.ok.?.
6.Ich ślub ?,
7.Franciszek Bochnik ur.ok.1827,
8.Magdalena Wójcik ur.ok.1825,
9.Ich ślub 1849r.
Wiem, że tego dużo, ale to jedna rodzina.
Pozdrawiam Lilla
Ps. To dla mojej znajomej ze Stanów, ona mi pomaga w informacjach o pradziadku.
Witam, jakiś czas temu napisałam do AP w Przemyślu chciałam uzyskać informacje na temat mojego pradziadka Bronisław Aleksander urodzony był w Zarzeczu lub Jarosławiu. Niestety ze skanów on-line z Zarzecza nie znalazłam zapisu a skanów z Jarosławia nie ma. Napisano mi gdzie mogą być prowadzone poszukiwania natomiast nie mam możliwości udania się do AP. Czy mógłby mi ktoś pomóc? Poszukuję informacji na temat Bronisława Aleksander syn Jana i Agnieszki z d Bielecka. Informacja jaką otrzymałam od AP "Poszukiwania w przedmiotowej sprawie mogą być prowadzone w zespole akt Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej w Jarosławiu 1785-1907 w jednostce sygn. 4 Księga urodzeń parafii Jarosław prowadzone dla: Jarosław miasto, Przedmieście Głębockie, Przedmieście Pełkińskie i Krakowskie, Przedmieście Leżajskie 1899-1907" Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Michał Dominik syn Kajetana i Marii Hajduk,kowal ur.15.7.1857 w Bystrej,ślub 28.10 1885 z Marianna Bochnik ur.9.8.1863 córka Franciszka
i Magdaleny Wujcik.Świadkowie :Jakub Wierzbicki i Jan Cetnarowski
Franciszek Bochnik syn Jakuba i Marii Migaczonki lat 22 ,w 1849 ślub z Magdaleną Wójcik córka Jana i Ewy Jurczaczonki lat 24.
Świadkowie : Jan Wójcik i Paweł Hudek.
i Magdaleny Wujcik.Świadkowie :Jakub Wierzbicki i Jan Cetnarowski
Franciszek Bochnik syn Jakuba i Marii Migaczonki lat 22 ,w 1849 ślub z Magdaleną Wójcik córka Jana i Ewy Jurczaczonki lat 24.
Świadkowie : Jan Wójcik i Paweł Hudek.
Mieczysław
-
Na akcie ślubu w 1812 roku Jana Wójcika z Ewą Jurczaczonką jest tylko podany wiek nowożeńców Jan 23 lata, Ewa 18.
Świadkami byli Frańciszek Środulski i Bartłomiej Haluch.
Nie ma śluby Franciszka Bochnika z Marią Migaczonką.
Aktów nie ma w obiegu.
Świadkami byli Frańciszek Środulski i Bartłomiej Haluch.
Nie ma śluby Franciszka Bochnika z Marią Migaczonką.
Aktów nie ma w obiegu.
Mieczysław
Witam Panie Mieczysławie !
Poszukuję aktu urodzenia jednego z dalszych członków mojej rodziny, Władysława Borawskiego, urodzonego w Jarosławiu w 1866r. Czy taki akt jest w Pańskich zbiorach ?
Będę wdzięczna za przekazanie mi informacji o nim zawartych w jego metryce urodzenia. A może są także inni Borawscy ?
Pozdrawiam serdecznie,
Amelia Lemowicz
Poszukuję aktu urodzenia jednego z dalszych członków mojej rodziny, Władysława Borawskiego, urodzonego w Jarosławiu w 1866r. Czy taki akt jest w Pańskich zbiorach ?
Będę wdzięczna za przekazanie mi informacji o nim zawartych w jego metryce urodzenia. A może są także inni Borawscy ?
Pozdrawiam serdecznie,
Amelia Lemowicz
Panie Mieczysławie, a gdybym napisała do Archiwum o te skany, tylko nie wiem jakie Archiwum.
Wysłałam te informacje Jessice , a ona nie daje mi teraz spokoju.
Ona mi także pomaga w Chicago.
Lilla
Wysłałam te informacje Jessice , a ona nie daje mi teraz spokoju.
Ona mi także pomaga w Chicago.
Lilla