UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Poznan Project - indeks małżeństw Wlkp.
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 628
- Podziękował/a: 5 razy
- Podziękowano: 77 razy
- Kontakt:
Re: Poznan Project - indeks małżeństw Wlkp.
Myślę, że jak chodzi o wyszukiwanie małżeństw, ten link jest lepszy:
http://bindweed.man.poznan.pl/posen/search.php
A.
http://bindweed.man.poznan.pl/posen/search.php
A.
Serdeczności,
Asia
Z wiekiem przychodzi doświadczenie, a z doświadczeniem - zrozumienie.
Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne
http://www.wtg-gniazdo.org
-
- Podziękowano: 14 razy
- Kontakt:
jaabyr pisze:Witam ,oba linki sa identyczne ,z tym ze mozna je otwierac na dwa sposoby
Janusz
Mogę jeszcze podać parę innych

Ale co z tego, skoro od jesieni prawdopodobnie trzeba będzie znaleźć dla projektu jakiś nowy serwer

Na razie nie ma jeszcze żadnej propozycji. Jedno jest pewne. Dalej się już projektu po zerowych kosztach prowadzić nie da. There is no such thing as a free lunch (M. Friedman).
Pozdrawiam
Łukasz Bielecki
Łukasz Bielecki
-
- Podziękował/a: 15 razy
- Podziękowano: 2 razy
Czy to oznacza, że nowe dane nie będą wprowadzane?
Dzięki tej stronie trafiłem na ślad kilkunastu nieznanych mi osób z dalekiej rodziny, o których nikt już nie pamiętał. Szkoda byłoby... 
Andrzej Dobkiewicz
Świdnica
Nazwiska w mojej genealogii: Dobkiewicz (Litwa, Łotwa), Wudniak (Kujawy, Berlin), Thulie, Horski i Gerczak (Busk i Lwów), Stankiewicz (Litwa), Kólczyński (Kujawy), Justyniak, Cebula i Żmija (krakowskie).
Świdnica
Nazwiska w mojej genealogii: Dobkiewicz (Litwa, Łotwa), Wudniak (Kujawy, Berlin), Thulie, Horski i Gerczak (Busk i Lwów), Stankiewicz (Litwa), Kólczyński (Kujawy), Justyniak, Cebula i Żmija (krakowskie).
-
- Kontakt:
Bardzo się cieszę, że wiele osób dzięki Projektowi uzyskało ogromną pomoc w swych poszukiwaniach. Trzeba znaleźć jakąś platformę, na której od jesieni projekt będzie chodził. Tym niemniej ja jej z własnej kieszeni nie opłacę.
Pozdrawiam
Łukasz Bielecki
Łukasz Bielecki
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 4 razy
I ja znalazłam tu kilka zapisów dotyczących interesującego mnie nazwiska. Szkoda byłaby ogromna, gdyby coś takiego miało zniknąć. Trzeba pomyśleć jak tego uniknąć.
Z pozdrowieniami Małgorzata Żywicka
-
- Podziękował/a: 15 razy
- Podziękowano: 2 razy
Panie Łukaszu, czy chodzi po prostu o serwer na którym strona będzie funkcjonować? Państwa praca jest tak wspaniała, że nie wolno jej zmarnować. Jeżeli chodzi tylko o serwer, to może mógłbym pomóc...

Andrzej Dobkiewicz
Świdnica
Świdnica
Panie Łukaszu-to co Pan pisze to jest wprost niemożliwe-ja dzięki Poznań-Projekt znalazłam 5 braci mego dziadka oraz mego pradziadka i jego rodzeństwo wszystko w Wielkopolska-bez tego nie mialabym żadnych szans odnalezienia przodków.Jeżeli będę mogla w czymś pomóc-służe pomocą .
Pozdrawiam Hanka
Pozdrawiam Hanka
Hanka
Poszukuje inform.Sępiński (Sempiński) Karol 1829-?, Sępiński Adam 1869-1938,Malczewscy z Malczewa,Guza Franciszek 1864-1935 Wągrowiec
Poszukuje inform.Sępiński (Sempiński) Karol 1829-?, Sępiński Adam 1869-1938,Malczewscy z Malczewa,Guza Franciszek 1864-1935 Wągrowiec
Bez wątpieni PP jest wspaniałym dziełem. Byłoby czymś bolesnym, gdyby upadł. Pozwolę sobie zacytować wypowiedź jednego z referentów "Dnia Genealoga" w AAP: "Wszystkiemu winni są Fenicjanie". Czy, jako genealodzy, jesteśmy w stanie przezwyciężyć skutki ich wynalazku? PP nie jest małą bazą danych, a jej obsługa wymaga sporo. Czy jest sposób, aby
bielecki pisze:znaleźć jakąś platformę, na której od jesieni projekt będzie chodził?
Pozdrawiam, Maria Jaś
-
- Kontakt:
Rozmowy trwają. Wszystko jest na dobrej drodze. W stosownym czasie podam więcej szczegółów.
Pozdrawiam
Łukasz
Pozdrawiam
Łukasz
Pozdrawiam
Łukasz Bielecki
Łukasz Bielecki
-
- Kontakt:
Dziś, czyli 5 września przekroczyliśmy w Projekcie 300,000 małżeństw - tyle jest ich obecnie w bazie danych. Jeszcze w tym miesiącu pewnie dojdziemy do 50% posiadanych przez na w bazie ślubów katolickich z lat 1835-1884 (na ogólną liczbę zawartych). Bardzo dziękuję wszystkim współpracownikom!
Pozdrawiam,
Łukasz
Pozdrawiam,
Łukasz
Pozdrawiam
Łukasz Bielecki
Łukasz Bielecki
-
- Kontakt:
Z radością informuję, że od tej chwili (3 października w południe) mamy w bazie Projektu 50,02%, a więc ponad połowę ślubów zawartych w latach 1835-1884 w parafiach katolickich Wielkiego Księstwa Poznańskiego.
Teraz tylko zindeksować tę drugą połowę.
Serdecznie dziękuję za pomoc wszystkim osobom zaangażowanym w Projekt i mam nadzieję na dalszą współpracę!
Pozdrawiam,
Łukasz
Teraz tylko zindeksować tę drugą połowę.
Serdecznie dziękuję za pomoc wszystkim osobom zaangażowanym w Projekt i mam nadzieję na dalszą współpracę!
Pozdrawiam,
Łukasz
Pozdrawiam
Łukasz Bielecki
Łukasz Bielecki
-
- Kontakt:
Można wypożyczyć mikrofilmy z Poznania do Archiwum Państwowego w miejscu zamieszkania...sj_sj pisze:ale na odległość nie da się indeksowac?
Pozdrawiam,
Łukasz
Pozdrawiam
Łukasz Bielecki
Łukasz Bielecki
-
- Podziękował/a: 24 razy
- Podziękowano: 12 razy
Mam pytanie dot. indeksów z par. Mąkowarsko... Jakie dokładnie lata były indeksowane z tej parafii, a i też z jakich lat księgi istnieją? Jakie informacje były tam zawarte?
Pozdrawiam,
Karol.
Karol.