Witam,
Poszukuję rodzin 4 sióstr mojego pradziadka Wincentego Krawczyka:
Co najmniej dwie z nich mieszkały w ŁODZI
Józefa Nowicka (miała prawdopodobnie dwóch synów)
Tekla Janowska (miała córki Marysię i Irenę)
Michalina Krawczyk (prawdopodobnie nie zmieniła nazwiska)
Wiktoria Szewczyk (córki Barbara i Janina)
Pozdrawiam
Rafał Jakieła
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Krawczyk; Nowicka; Janowska; Szewczyk
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 8 razy
- Podziękowano: 144 razy
Re: Krawczyk; Nowicka; Janowska; Szewczyk
Witaj Rafale
Mam sporo danych o Krawczykach z okolic Poddębic (dużo rodzin przenosiło się do Łodzi,np.mój ojciec,którego matką była
Antonina z Krawczyków).Napisz o jaki okres czasu chodzi i może znasz imiona rodziców twojego pradziadka i jego rodzeństwa.
pozdrawiam Grażyna
Mam sporo danych o Krawczykach z okolic Poddębic (dużo rodzin przenosiło się do Łodzi,np.mój ojciec,którego matką była
Antonina z Krawczyków).Napisz o jaki okres czasu chodzi i może znasz imiona rodziców twojego pradziadka i jego rodzeństwa.
pozdrawiam Grażyna

-
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 13 razy
Re: Krawczyk; Nowicka; Janowska; Szewczyk
Rafale !
Krawczyk -b.popularne nazwisko. Ja mam ich ,oj joj joj. Ale teren na północ od Radomia w kierunku na Kozienice, a miejscowości np,Goryń, Głowaczów,Wierzbica,Bobrowniki.
Tadeusz
Krawczyk -b.popularne nazwisko. Ja mam ich ,oj joj joj. Ale teren na północ od Radomia w kierunku na Kozienice, a miejscowości np,Goryń, Głowaczów,Wierzbica,Bobrowniki.
Tadeusz
Tadeusz