UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Dubiel, Jasnos, Eisenbard, Chmielowski, Wójcik

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
Sarmiczek

Dubiel, Jasnos, Eisenbard, Chmielowski, Wójcik

Post autor: Sarmiczek » sob sie 02, 2014 10:40 am

Poszukuję także danych na temat
- Jana Chmielowskiego [małżonka Marianna Kotuła] (wiek XIX, znane ostatnie miejsce zamieszkania Glinianka);
- Józefa Franciszka Wójcika (1899-1942), małżonka Maria Teresa zd. Jasnos, okolice Niska.

Nazwiska:

- Jasnos (najstarszy znany przodek to Andrzej Jasnos urodzony ok. 1815r., małżonka to Julianna zd. Pańczyk);

- Dubiel (gałąź Dubielów pochodząca z okolic Łańcuta, prawdopodobne powiązania z Lubomirskimi, Czarnieckimi, Potockimi; najstarszy znany mi przodek to Antoni Dubiel ur. ok. 1785r. Z tego co wiem, to rodzina była zamożna, posiadała służbę, natomiast moja praprababka Franciszka (po mężu Jasnos) [ostatnia w linii nosząca nazwisko Dubiel] twierdziła, że jest książęcej krwi, więc koligacje bardzo prawdopodobne);

- Eisenbard (taka pisownia była przyjęta, jednakże może się nieco różnić, najdawniejszy przodek to Michał Eisenbard, zm. ok. 1895r.);

Ogólnie podkarpacie te gałęzie. Jeśli ktokolwiek ma jakieś informacje to będę ogromnie wdzięczny :).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”