UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Doliwowie na Podlasiu

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
Awilod
Podziękował/a: 9 razy
Podziękowano: 1 raz
Kontakt:

Doliwowie na Podlasiu

Post autor: Awilod » śr cze 29, 2011 9:51 pm

Witam!

Szukam informacji o rodzinie Doliwów zamieszkujące tereny w parafii Rajgród oraz Bargłów.

Najstarszy wiadomy mi przodek, to mój 5*pradziadek, Wojciech Doliwa, urodzony przed 1739 rokiem w Przestrzelu. Prawdopodobnie miał brata w tej samej wsi, który nazywał się Stanisław Doliwa.

Najstarszy wiadomy ślad Doliwów(jakichkolwiek) w tym regionie datuje na rok 1681. Jest to ślub Jakuba Doliwy z Barbarą Businowną w Tajenku w par. Bargłów.

Przede wszystkim chodzi mi o informacje, jak mogli trafić do tych parafii. Jeśli ktoś wie skąd przybyli Doliwowie zamieszkujący którąś z tych miejscowości to proszę o kontakt.

-Rajgród
-Tajenko
-Przestrzele
-Woźna Wieś
-Turczynowo(Turczyn)
-Solistówka

Pozdrawiam!

Szymon Doliwa
Szukam wieści o:
-możliwym pochodzeniu Doliwów(wszystkich) zamieszkujących parafię Rajgród
-pochodzeniu rodziny Tokajów z Prażmowa
-Franciszek Kretowicz ur. 1901 w Odessie, ojciec Kazimierz - ich pochodzenie