UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Miejscowość: Rożental (Rosenthal), różne nazwiska.

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

sup1pi2lu3liu4ma

Re: Miejscowość: Rożental (Rosenthal), różne nazwiska.

Post autor: sup1pi2lu3liu4ma » śr paź 13, 2010 2:02 pm

Witam. Ługiewicze nie są głownym celem moich poszukiwań, więc niewiele o nich wiem. Oprócz wyżej wymienionych informacji wiem, że Antoni Ługiewicz ożenił się z Ewą Kowalkowską również z Prątnicy. Pozdrawiam
Andrzej Rzeszotalski

Marton

Re: Miejscowość: Rożental (Rosenthal), różne nazwiska.

Post autor: Marton » wt paź 08, 2013 12:27 pm

Dzień dobry
zajmuję się moją rodziną pochodzącą z tych okolic - poszukuję Licznerskich w szczególności Agnieszki Licznerskiej żony Feliksa Kaczorowskiego urodzona około 1855 roku, niestety nie wiem gdzie. Ich dzieci rodziły się w Żmijewie koło Brodnicy. Ponadto poszukuję nazwiska Schwebs - Zbiczno, Sumowo oraz Schielmann z okolic Brodnicy. Będę szczęśliwy za każdy trop.
Nazwiska: Schielmann, Schwebs, Kaczorowski, Koza, Kmiotek, Licznerski, Rudzki, Hurnicki, Waliszewski, Nawrocki, Murawski, Nowak, Neumann, Seeling,
Miejsca: Piłka, Pęckowo, Bobrowo, Żmijewo, Zbiczno, Wąbrzeźno, Rzgów, Wielichowo, Żerków, Lgów, Brzostków.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”