UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Awieriuk-Namysłowski

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
MaciejG

Awieriuk-Namysłowski

Post autor: MaciejG » śr sty 18, 2012 12:10 am

Witam.
Znajomy z Rosji (niejaki Er Cyadał z miasta Lipeck) zwrócił się do mnie o pomoc w znalezieniu jakichkolwiek śladów jego dziadka, Polaka z pochodzenia. Dziadek ów nazywał się Grzegorz Wacłowicz (lub Pietrowicz) Awieriuk-Namysłowski. Mieszkał w Woroneżu, gdzie miał fabrykę luster. Jego żoną była Aleksandra Nikanorowna z d. Chruszczowa (ur. 31.05.1903). Mieli dwóch synów: Wiaczesława (ur. 27.03.1923) oraz Jewgienija (ur. 01.12.1925). W 1936r. ów dziadek zniknął bez wieści. A teraz wnuczek postanowił poznać jego dalsze losy :)
Załączam zdjęcie dziadka i babci mojego znajomego.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c4f ... a4fae.html
Nazwiska przełożyłem z rosyjskiego, więc być może po polsku powinny one brzmieć nieco inaczej. Więcej informacji na tę chwilę nie mam, ale mogę próbować zdobyć coś więcej kontaktując się z owym znajomym (jeśli byłaby taka potrzeba).
Jeśli ktoś coś wie / może doradzić, pomóc - proszę o kontakt mailowy: dennis_lance@o2.pl
Pozdrawiam,
Maciek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”